Proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților infectați cu HIV

Fundația Baylor Marea Neagră va derula, de anul acesta, cu sprijinul companiei Janssen Romania, două proiecte de anvergură, care să vină în sprijinul persoanelor infectate cu HIV.
Primul se numește „Dezvoltarea unui manual ştiinţific de susţinere a aderenței la terapia antiretrovirală înalt activă (HAART)”. Acesta va fi desfăşurat în parteneriat direct cu Şcoala de Cercetare a Comunicării din Amsterdam (ASCoR), Departamentul de Comunicare, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Comportamentale din cadrul Universităţii din Amsterdam.
Scopul proiectului este crearea unui cadru teoretic care să permită dezvoltarea ştiinţifică şi implementarea intervenţiilor adaptate pentru grupuri de pacienţi îndelung tratați cu antiretrovirale şi care întâmpină probleme în administrarea corectă și continuă a terapiei.
Manualul ştiințific ce urmează să fie elaborat va combina experiența clinică a cadrelor medicale din România cu noile idei teoretice şi metodologice apărute în cercetare despre aderența HIV, astfel dând naştere unei baze solide pentru realizarea de intervenţii specializate pentru persoanele care trăiesc cu HIV în România.
Acesta va avea cel puţin 4 secţiuni, care vor cuprinde:
a. Teoria aderentei
b. Teoria dezvoltării intervenţiilor comportamentale
c. Aderența HIV
d. Intervenţie pilot pentru un grup țintă specific
Valoarea proiectului este de peste 35.500 de euro, peste 50% din sumă fiind contribuție a companiei Janssen.
Cel de al doilea proiect se numește TB GUARD – Profilaxia tuberculozei și a tuberculozei multidrogrezistente în rândul persoanelor care trăiesc cu infecția cu HIV. Acesta vizează îmbunătățirea serviciului de pneumologie din cadrul Centrului de Excelență HIV prin focalizarea pe dezvoltarea părții calitative. În plus, se are în atenție alinierea la recomandările din Planul Global STOP TB (tuberculoză) privind extinderea prevenirii tuberculozei multidrog rezistente în rândul grupului vulnerabil, reprezentat de către persoanele infectate cu HIV, prin punerea accentului pe profilaxie şi pe creșterea calității vieții pacientului.
TB GUARD se derulează pe o perioadă de trei ani, iar pentru primul an bugetul total este de 29.142 euro, din care aproape 70% contribuție Janssen.
“Consider că am câștigat în compania Janssen Romania un partener de încredere, decis să susțină pe termen lung proiecte care ajută la stabilirea și menținerea de bune practici la Centrul de Excelență Baylor. Implementarea ambelor proiecte va crește calitatea serviciilor pe care le oferim pacienților noștri și sperăm că lecțiile învățate de noi vor putea ajuta și alți clinicieni”, a declarat Ana-Maria Schweitzer Director Executiv al Fundației Baylor Marea Neagră.
“Janssen România are plăcerea de a continua parteneriatul cu Fundaţia Baylor și Centrul Clinic de Excelență al acesteia în încercarea sa de a sprijini accesul la informare și prevenire. Credem cu tărie în eforturile fundaţiei în regiunea Dobrogea de a asigura pacienților și profesioniştilor din domeniul medical şansa la un diagnostic corect și un tratament adecvat. Considerăm că în acest an, prin cele două proiecte, împreună vom ajuta comunitatea să dezvolte servicii eficiente de prevenire şi îngrijire a bolilor infecţioase, cum ar fi HIV şi tuberculoza. Cel mai important, Janssen România recunoaște scalabilitatea acestor proiecte la nivel național și oferă sprijinul său, ca partener de încredere, în astfel de inițiative semnificative. Nu uităm niciodată că la rândul nostru, şi noi suntem pacienţi sau am putea deveni la un moment dat în viața noastră și acesta reprezintă un motiv pentru care punem mare accent pe colaborare și pe clădirea permanentă a încrederii între toate părțile implicate în sistemul de sănătate”, a declarant Jacopo Murzi, Managing Director al Janssen România
Participarea la aceste proiecte dovedește o dată în plus faptul că Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson își respectă angajamentul faţă de pacienţi, ce presupune descoperirea de soluţii inovatoare, integrate, de sănătate, care vor restabili şi vor creşte calitatea vieţii, aducând valoare socială și economică pe termen lung pentru societate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA a trimis în judecată 21 de inculpați! Oficial de la Anticorupție

11 Apr 2024 559

APIA autorizează la plată Ajutoarele Naționale Tranzitorii - specia bovine, Campania 2023

06 Apr 2024 452

APIA primește cereri de plată pentru anul 2024

04 Apr 2024 491

Până la data de 24 martie 2024 APIA primește cereri de plată pentru bunăstarea animalelor

28 Feb 2024 566

Peste 396 milioane lei autorizate la plată de către APIA

27 Feb 2024 490

Licitație organizată de APIA Constanța, contestată la CNSC. Ce decizii s-au luat?

26 Feb 2024 615

APIA A fost deblocată autorizarea la plată a ANT-urilor aferente sectorului vegetal pentru anul de cerere 2023

22 Feb 2024 616

Directorul general al APIA, demis din funcție de ministrul Agriculturii

20 Feb 2024 816

APIA Se pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal

25 Jan 2024 698

Ciucă, despre recoltarea de stuf din Delta Dunării- „Nu se execută plăţi, dacă nu sunt îndeplinite regulile“

22 Jan 2024 754

Recoltatul stufului asigură echilibrul ecologic al Deltei. Anunțul guvernatorului Bogdan Bulete

19 Jan 2024 700

Banii fermierilor români APIA a efectuat plăți semnificative în această săptămână

19 Jan 2024 716

Dosar DNA Constanța Bogdan Dumitru Dumitrașcu, fostul director general adjunct al APIA, condamnat definitiv! (MINUTĂ+DOCUMENT)

19 Jan 2024 1487

Ministrul Agriculturii şi reprezentanţii asociaţiilor din sectorul vegetal au agreat 13 solicitări venite din partea fermierilor (VIDEO)

15 Jan 2024 859

APIA, în decembrie S-au efectuat efectuat plăţi de peste 487 milioane de euro pentru 91% dintre fermierii eligibili

29 Dec 2023 653