Ciucă, despre recoltarea de stuf din Delta Dunării- „Nu se execută plăţi, dacă nu sunt îndeplinite regulile“

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că plăţile prin APIA, solicitate ca urmare a cererilor depuse pentru recoltare de stuf din Delta Dunării, nu se vor executa dacă nu sunt îndeplinite toate regulile.

"Ştiu că toate aceste măsuri nu au fost aprobate, nu se execută plăţi pentru un astfel de demers, nu numai pentru că a intervenit Parchetul European.

Sunt nişte reguli în baza cărora se fac plăţile prin APIA pentru o astfel de activitate şi atât timp cât nu există acele reguli îndeplinite, nu se vor face acele plăţi (...) Înţelegerea mea este că trebuie să ne concentrăm pe problemele reale şi adevărate ale fermierilor", a spus Ciucă, luni, la Senat.


Comisia de agricultură din Senat a acordat, luni, raport favorabil propunerii legislative a USR de abrogare a unor prevederi din OUG 34/2013 prin care terenurile mlăştinoase şi stufărişurile au fost incluse în categoria pajiştilor.

Preşedintele Comisiei de Agricultură, George Scarlat, a subliniat că a votat prin "abţinere" pentru că nu este de acord ca o schemă de ajutor acordată localnicilor pentru aceste păşuni, preponderent din judeţul Tulcea şi Constanţa, "să fie îngropată" doar pentru că "două persoane juridice care ar putea să nu fie moral sau legal îndreptăţite" să beneficieze de subvenţii.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, fiul lui Paul Stănescu urma să fie beneficiar al unor subvenţii date de APIA pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, ministrul Agriculturii declarând în urmă cu două zile că a aflat din presă despre această situaţie. El a anunţat atunci că toate reclamaţiile care au venit la minister pe acest subiect au fost transmise Corpului de control al ministerului, care va face toate verificările, iar raportul final va fi făcut public.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dispus Corpului de control să efectueze o anchetă în vederea verificării legalităţii acordării subvenţiilor pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la modalitatea de acordare a acestui nou tip de subvenţii.

Potrivit unui comunicat al MADR din 19 ianuarie, Barbu a solicitat ca din echipa de control să facă parte şi inspectori Antifraudă.


Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:


Recoltatul stufului asigură echilibrul ecologic al Deltei. Anunțul guvernatorului Bogdan Bulete

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării“! Ce nereguli au fost constatate în județele Constanța și Tulcea

20 Apr 2024 354

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 577

Au început pregătirile pentru noul sezon turistic în Delta Dunării (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 341

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 761

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

15 Apr 2024 618

Fotoreportaj Călătorie printre culorile naturii. Descoperă frumusețea Portului turistic Jurilovca în aprilie (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 615

UPDATE. Tulcea Alertă pe brațul Chilia Veche în Delta Dunării! A fost observat un obiect ce ar semăna cu o mină marină (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 921

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea

06 Apr 2024 461

Județul Tulcea Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)

05 Apr 2024 496

ARBDD 1 aprilie - Ziua Internațională a Păsărilor (VIDEO)

01 Apr 2024 558

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt. Ce localități sunt vizate

29 Mar 2024 608

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 676

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 461

Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Pelicanii creți, deja la clocit pe Insula Ceaplace! (VIDEO)

12 Mar 2024 618

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 555