Campania informativ-preventivă ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun,, continuă la Constanţa

         Poliţiştii constănţeni au fost astăzi gazda elevilor de liceu, care au fost informaţi asupra modului în care se pot preveni comportamentele deviante  sau victimizarea

A devenit deja o tradiţie ca, în cadrul Programului ,,Şcoala altfel,, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa să organizeze activităţi instructiv-educative pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, a prevenirii victimizării minorilor şi prevenirii dispariţiilor de minori.    
          În acest context poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii Serviciului Rutier, prin activităţile preventive desfăşurate în cadrul Programului ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun,, au deschis porţile instituţiei primind vizitele elevilor din unităţile de învăţământ constănţene.
           Astăzi, elevii Liceului Teoretic Decebal, au vizitat sediul IPJ Constanţa din bulevardul I.C. Brătianu (unde îşi desfăşoară activitatea Serviciul Rutier şi Serviciul Ordine Publică) ocazie cu care poliţiştii Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră – Serviciul Rutier, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost gazdele acestora.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, desfăşoară în perioada 1-5 aprilie a.c., o serie de activităţi în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” derulat de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
Activităţile derulate de poliţişti au drept scop dezvoltarea abilităţilor de protecţie personală în rândul elevilor, părinţilor, cadrelor didactice în vederea reducerii riscului de a deveni victimă. De asemenea, vor fi dezbătute o serie de  teme legate de violenţa în mediul şcolar şi cele mai bune metode de prevenire a victimizării minorilor.
Astfel, după ce peste 10.000 de copii s-au întâlnit, anul trecut, cu lucrători din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instituţia anunţă că sprijină şi acum programul iniţiat de Ministerul Educaţiei, pentru a le prezenta elevilor munca de zi cu zi a poliţiştilor. Săptămâna cunoscută ca "Şcoala altfel", lansată de Ministerul Educaţiei în 2012, este un program dedicat activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 356

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 645

Ziua Veteranilor de Război, marcată de Centrul Militar Zonal Constanța (FOTO)

26 Apr 2024 555

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 578

IPJ Sibiu „Săptămâna Verde”, polițiștii sibieni s-au întâlnit cu preșcolarii, dar și cu elevii mai mari

26 Apr 2024 244

Vergil Chițac a emis dispoziția privind stabilirea locurilor speciale pentru afisaj electoral. Unde vor fi amplasate (documente)

25 Apr 2024 411

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 777

ITM Constanța Amenzi de peste 100.000 de lei! Vezi ce nereguli au găsit inspectorii

24 Apr 2024 436

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 357

ISU IalomițaRecrutăm salvatori din pasiune

23 Apr 2024 262

ISU HarghitaPrimele detectoare de fum și de monoxid de carbon au ajuns în casele harghitenilor!

22 Apr 2024 288

ISU Bihor O octogenară rănită a fost salvată de pompieri, în Oradea

22 Apr 2024 242

Campania națională ”Detector pentru Viață” a ajuns în județul Tulcea! În ce localități au fost montate detectoare de fum și monoxid de carbon (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 380

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 616

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 538