Invitatie eveniment Prof.Dr.Dumitru Octavian UNC

Spatiul cultural dobrogean se imbogateste saptamana aceasta prin lansarea cartii Interferente culturale, semnata de Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc. Lansarea are loc vineri, 30 martie, ora 17.00, la Muzeul de Arta Constanta. La eveniment vor fi prezente personalitati ale lumii medicale din Constanta si din tara si nume sonore ale spatiului cultural dobrogean.

Interferente culturale este volumul care reuneste munca sustinuta a Prof. Dr. Dumitru Octavian Unc, desfasurata pe parcursul a trei ani de zile, la postul de televiziune MTC-TV Constanta. Cartea cuprinde transcriptul a 27 de discutii purtate in platourile MTC-TV Constanta, cu personalitati ale Constantei precum IPS Teodosie Tomitanul, Carol Friedmann, Seful Clinicii de Psihiatrie Constanta, Dr. Olga Surdu, prof.dr. Tode Viorel, prof. Corneliu Amariei, Prof. Dr. Vasile Sarbu, Conf. Dr. Doina Pauleanu, Director ul Muzeului de Arta Constanta si Lucian Iancu, Directorul Teatrului de Stat Constanta.

"Am avut sansa ca pe parcursul a aproape trei ani, sa realizez in cadrul postului de atunci, MTC-TV Constanta, o emisiune TV cu subiect medical. Mi s-a permis sa aleg singur formatul emisiunii, subiectele dezbaterilor sau invitatii acestora. M-am gandit ca telespectatorii sunt in general interesati de temele medicale, de abordarile unor boli sau aspectele terapeutice dar, ca prea multi termeni tehnici sau o discutie savanta despre medicina, pot deveni plictisitoare." (Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc, Interferente culturale)

Desi realizate in urma cu zece ani, cele 27 de interviuri sunt si astazi de actualitate.

"Ceea ce am dorit sa obtin in cadrul Interferentelor medicale a fost, dincolo de informatia arida, stiintifica, despre boli si educatie sanitara, o cunoastere a ceea ce inseamna sistemul medical, sistemul asigurarilor sociale, invatamantul medical, trairile profesionale, dificultatile medicale sai ale personalului medical (...). Subiectele abordate atunci cred ca sunt valabile si astazi, acesta fiind practic motivul principal al publicarii cartii de fata." (Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc, Interferente culturale)

Prof.dr.Octavian Unc Dumitru este autorul a 290 de lucrari stiintifice, dintre care 60 publicate in extenso. A semnat de asemenea 16 monografii si cursuri ce au vazut lumina tiparului. In 2005 a publicat volumul de poezie, Versuri pictate.

Profesorul universitar dr.Octavian Dumitru Unc este reprezentantul scolii medicale si chirurgicale dobrogene, cu o intensa activitate chirurgicala si culturala in ultimii douazeci de ani. Este, de asemenea, si fondatorul primei clinici private de chirurgie din Constanta.

Date de contact:

Prof. Dr. Dumitru Octavian UNC


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la ANM! Cum va fi vremea în Dobrogea de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

29 Apr 2024 184

Accident rutier pe Autostrada A4, pe sensul Agigea-Ovidiu! Traficul, restricționat în zonă

29 Apr 2024 395

Declarații de avere Constanța Camelia Velicică, secretarul general al comunei Târgușor, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 231

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 255

Infotrafic Trafic restricționat din cauza accidentului de pe autostrada A2

29 Apr 2024 347

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 6

29 Apr 2024 180

IGPR Infotrafic Transporturi agabaritice

29 Apr 2024 153

Poliția Română3 elicoptere, dotate cu sisteme de monitorizare video de mare precizie (FLIR), au fost introduse în misiunile curente ale poliţiei rutiere

29 Apr 2024 175

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 2

29 Apr 2024 181

Licitații Constanța Kriskon SRL, contract de peste 400.000 de euro cu Primăria Comana pentru lucrările de la Școala Generală „Negip Hagi Fazal“, din satul Tătaru (DOCUMENT)

29 Apr 2024 303

INFOTRAFIC Restricţii pentru traficul greu pe drumurile naţionale și Autostrada Soarelui, în perioada Sărbătorilor Pascale

29 Apr 2024 324

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Sediul BNR Constanța, „inima“ monetară din Piața Ovidiu - Constanța, readus la viață de lucrările întreprinse de Aedificia Carpați

29 Apr 2024 527

IGPR InfotraficRESTRICȚII TONAJ ȘI RECOMANDĂRI SĂRBĂTORI PASCALE

29 Apr 2024 231

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 613

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 477