Strategia comună de acţiuni a Sistemului Cameral românesc şi ceh a fost stabilită în cadrul reuniunii la nivel înalt dintre ES Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov şi ES Preşedintele Camerei de Com

Bucureşti, 26 noiembrie 2013: O delegaţie la nivel înalt a Sistemului Cameral ceh, condusă de Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Cehe, Domnul Petr Kuzel a realizat o vizită de lucru la Conducerea Sistemului Cameral Românesc, ES Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul  Mihail M. Vlasov.
Reuniunea a evidenţiat similarităţile şi oportunităţile benefice existente pe linia Camerelor de Comerţ şi a mediului de afaceri la nivelul celor două State, din punct de vedere organizaţional, strategic şi comercial.
„Camerele de Comerţ din România şi Cehia sunt conectate prin obiective comune, fundamentate pe tradiţia celor două Sisteme Camerale”, au notat Preşedinţii Camerelor. În acest context, ES Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov a apreciat alături de Conducerea Camerei de Comerţ a Cehiei avantajele unice pe care le deţin structurile Camerale şi autoritatea de care beneficiază la nivel mondial, „fiind voce şi vector de reprezentare al oamenilor de afaceri de pretutindeni, un sprijin important pentru comunitate, atât în timpuri de prosperitate economică cât şi de criză, prin acţiuni menite să faciliteze întreprinzătorilor contactele necesare pentru a-şi dezvolta afacerea pe plan internaţional”. Domnul Preşedinte Vlasov a evocat de asemenea tradiţia valoroasă a Sistemului Cameral românesc, momente istorice cheie precum: înfiinţarea primei Camere de Comerţ din Principatele Române de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în anul 1864, reluarea activităţii Camerelor după 1989, Legea 335, Reuniunea de gală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, organizată în semn de preţuire pentru Ambasadele străine acreditate la Bucureşti, ce au contribuit în mod hotărâtor la crearea Sistemului Cameral modern.
Subliniind nivelul de cooperare ridicat al Camerei Naţionale în relaţia cu Camere de Comerţ din Europa şi la nivelul Eurochambres, unde cei doi Preşedinţi fac parte din Consiliul de Directori, ES Preşedintele Camerei Naţionale a  asigurat Înalţii oaspeţi de toată disponibilitatea în ceea ce priveşte actualizarea Cadrului Bilateral – Acordul de cooperare semnat în 1995, cu ocazia organizării unei delegaţii reprezentative a Sistemului Cameral  şi a comunităţii de afaceri, în Cehia, în prima jumătate a anului 2014.
Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Cehe, Domnul Petr Kuzel, a mulţumit Camerei de Comerţ pentru primirea călduroasă şi bogăţia cadrului de discuţie, adresând totodată felicitări Preşedintelui Camerei Naţionale pentru realizările sale în ceea ce priveşte Sistemul Cameral românesc, cadrul organizatoric şi politica de deschidere a Reprezentanţelor, o bună practică pe care ES doreşte să o integreze în strategia Camerei de Comerţ a Cehiei.
În încheierea vizitei de curtoazie oaspetele ceh a semnat în Cartea de Onoare a Camerei Naţionale, apreciind în mod deosebit informaţiile furnizate, deosebit de utile şi mai ales benefice, în contextul dorinţei ferme a ambelor părţi de amplificare a cooperării economice şi a schimburilor comerciale dintre cele două State.
 
Direcţia Reprezentare Camerală

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2733

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3235

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3423

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3466

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3808

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6213

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2681

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5244

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 3005

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3037

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3031

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2689

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2792

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2776

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2776