IPJ AradAcțiuni preventive, desfășurate de polițiștii Secției 5 Rurală Ineu

BULETIN DE PRESĂ
Ordine de protecție provizorii
 
            Polițiștii Secției 5 Rurală Ineu au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 40 de ani, din Mașloc, care, în seara zilei de 31 octombrie a.c., și-ar fi agresat fosta soție.
            Pe numele unui bărbat de 39 de ani, din Șicula, polițiștii Secției 5 Rurală Ineu au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru că și-ar fi agresat fosta concubină și ar fi amenințat-o cu acte de violență. Totodată, i-ar fi citit mesajele personale, fără a avea permisiunea victimei.
            Cei în cauză sunt cercetați penal, pentru stabilirea împrejurărilor săvârșirii faptelor și luării de măsuri legale.
  •  
Dosare penale, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii orașului Ineu au depistat în trafic, în după-amiaza zilei de 31 octombrie a.c., un bărbat de 61 de ani, din Ineu, în timp ce conducea un autoturism, în localitate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,94 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            În seara aceleiași zile, un bărbat de 35 de ani, din Secusigiu, a fost depistat de polițiștii Secției 1 Rurală Arad, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Satu Mare, testarea cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,77 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cei în cauză fiind cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.
            Totodată, li s-au pus în vedere modificările legislative intrate în vigoare în vara acestui an, conform cărora, o persoană care conduce un autovehicul  sub influența alcoolului, drogurilor sau fără a avea permis de conducere, și care cauzează un accident soldat cu decesul unei persoane, va executa sentința în regim de detenție.
  •  
 
Acțiuni preventive, desfășurate de polițiștii Secției 5 Rurală Ineu
 
            În dimineața zilei de 31 octombrie a.c., în intervalul orar 08:00-12:00, polițiștii Secției 5 Rurală Ineu au desfășurat o acțiune pe raza de competență, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, cu scopul impunerii disciplinei în trafic și descurajării fenomenului infracțional.
            Au fost legitimate 83 de persoane și verificate 70 de vehicule, pentru neregulile constatate în trafic fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei. A fost reținut un permis de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe de înmatriculare fiind reținut.
            În cadrul activităților, a fost depistat un autoturism aflat sub sechestru, care a fost indisponibilizat.
            Acțiunea a avut ca scop și informarea participanților la trafic cu privire la modificările legislative („Legea Anastasia”), conform cărora, o persoană aflată sub influența alcoolului, drogurilor sau fără permis, care conduce un autoturism și cauzează un accident soldat cu decesul victimei, va executa sentința în regim de detenție.

 
  •                        
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 29.000 de lei, din care 25 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
            Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Arad Acțiuni preventive, în municipiu și județ

08 Sep 2023 545

IPJ AradAcțiune privind legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri

27 Apr 2023 426