IPJ Arad Acțiuni preventive, în municipiu și județ

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis, în dimineața zilei de 7 septembrie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 35 de ani, din Arad, care și-ar fi lovit fosta concubină.
În cazuă a fost întocmit un dosar penal pentru violență în familie.

Acțiuni preventive, în municipiu și județ

Sub coordonarea Serviciului Rutier, polițiștii rutieri și de ordine publică din municipiu, Chișineu-Criș, Curtici, Ineu și Pecica, împreună cu jandarmi arădeni și reprezentanți ai registrului Auto Român au desfășurat, în ziua de 7 septembrie a.c., mai multe acțiuni pentru impunerea respectării legislației rutiere, prevenirea accidentelor cu consecințe grave și descurajarea fenomenului infracțional.
În cadrul activităților, au fost legitimate 573 de persoane și verificate 500 de vehicule. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 310 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 122.500 de lei, fiind reținute 8 permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.
 Conducătorii de vehicule au fost informați despre modificările legislative intrate în vigoare în vara acestui an, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Aceste acțiuni se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ.

Infracțiuni rutiere

Polițiștii arădeni au constatat, în ziua de 7 septembrie a.c., mai multe infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.
Astfel, în municipiu, polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 29 de ani, din Ghioroc, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat valoare pozitivă pentru consum de THC-5 (cannabis). 

Sub influența aceleiași substanțe a mai fost depistat un tânăr de 22 de ani, din Arad, implicat într-un eveniment rutier fără pagube materiale, pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu.
Cu o îmbibație alcoolică de 1,07 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat un bărbat de 60 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cocorilor, din municipiu. Totodată, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având dreptul de a conduce anulat.
Au mai fost depistați în trafic, sub influența alcoolului: pe strada Abrud, din municipiu, un tânăr de 21 de ani, din Conop (0,57 mg./l. alcool pur în aerul expirat), și în Pecica, un bărbat de 32 de ani, din localitate (0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat).

Conform proceudurii, în toate cauzele s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate și alcoolemiei.
Fără permis de conducere a fost depistat, de polițiștii orașului Pecica, un bărbat de 36 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism în oraș.
Toți cei depistați sunt cerectați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 63.000 de lei, din care 72 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 1577

IPJ Arad Acțiune preventivă în zona Gurahonț

06 Feb 2024 454

IPJ AradAcțiune preventivă a polițiștilor rutieri

05 Feb 2024 421

IPJ AradOrdin de protecție provizoriu

01 Feb 2024 493

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

22 Jan 2024 391

IPJ AradBănuit de lovire și distrugere, identificat și reținut

18 Jan 2024 371

IPJ AradInfracțiuni rutiere

16 Jan 2024 421

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

15 Jan 2024 482

IPJ AradMandat de executare a pedepsei închisorii

11 Jan 2024 416

IPJ AradBănuiți de furt, identificați de polițiști

10 Jan 2024 520

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

09 Jan 2024 442

Un tânăr a fost ucis într-o altercație în gara Arad

24 Dec 2023 1098

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

19 Dec 2023 555

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

18 Dec 2023 464

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

15 Dec 2023 496