IPJ Argeș Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

Nr. 592 din 14 septembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, și au reținut un minor de 17 ani.
Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 07 septembrie a.c., tânărul ar fi deposedat, prin acte de violență, un membru al familiei, de un telefon mobil.
După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt, și au reținut un bărbat de 44 de ani, din Bărăști, județul Olt.
Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 29 august a.c., bărbatul ar fi susutras, dintr-un supermarket din municipiul Pitești, băutură alcoolică în valoare de aproximativ 400 de lei.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 62 de filtre.
Au fost legitimate 918 persoane, au fost verificate 830 de autoturisme și au fost efectuate 295 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 306 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 251 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 48 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 13 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.000 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la mai multe societăți comerciale. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
Exemple:
 
Sancționați de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 39 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public printr-un loc semnalizat corespunzator.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, pe b-dul Nicolae Bălcescu, un tânăr de 21 de ani, din Ștefănești, care avea aplicate folii de culoare închisă pe gemurile laterale față ale autoturismului, folii ce estompează vizibilitatea atât din exterior, cât și din interior, fără a deține omologare în acest sens.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua 13 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.920 de lei, și au reținut 5 permise de conducere.
 
 
Exemple:
 
 
În ziua de 13 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 26 de ani, din județul Teleorman, care conducea un autoturism pe DN 73 – Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 129 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de  lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 13 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 38 de ani, din Poienarii de Muscel, care conducea un autoturism pe DN 73 – Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 126 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de  lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea parcehtului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 august a.c., în jurul orei 04:00, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, s-ar fi deplasat la domiciliul fostei concubine, fără a pătrunde în interior, încălcând, astfel, ordinul de protecție, emis de instanța competentă, pe numele său.
Reamintim că în ziua de 22 august, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În zilele de 12 și 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive și pentru depistarea faptelor de natură contravențională prevăzute de Legea nr. 61/1991 și Legea nr. 349/2002, la două școli gimnaziale din municipiul Pitești.
În acest context, au fost purtate discuții în ceea ce privește prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar au fost prezentate și aspect privind răspunderea contravențională și penală a minorilor. Totodată, au fost aduse în discuție și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.
Activitățile au avut drept beneficiari 50 de elevi și două cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșAcțiuni ale polițiștilor piteșteni

14 Mar 2024 525

IPJ ArgeșAcțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

24 Nov 2023 473

IPJ ArgeșAcțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

16 Nov 2023 479

IPJ ArgeșAcțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

02 Nov 2023 581

IPJ ArgeșAcțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

24 Oct 2023 466

IPJ ArgeșAcțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

23 Oct 2023 473

IPJ Argeș Buletin de presă

10 Sep 2023 587