IPJ ArgeșDepistat sub influența alcoolului

Nr. 765 din 27 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 840 de persoane, au fost verificate 537 de autoturisme și au fost efectuate 259 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 301 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 84.000 de lei, dintre care 254 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 26 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.

Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.420 de lei, fiind reținute două permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:

- 8, în valoare de 3.200 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 25, în valoare de 5.220 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua 26 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.770 de lei și au reținut 3 permise de conducere (dintre care două pentru alcool) și 3 certificate de înmatriculare.
 
Exemple:
 
 
Depistat sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 26 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 43 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
A ieșit pozitiv la testarea cu Drugtestul
 
 
În ziua de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un tânăr de 19 ani, din Bălilești, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul drugtest rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
În ziua de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un tânăr de 23 de ani, din Cicănești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform art. 335 din Codul Penal.
 
  •  
 
Depistat sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 26 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 45 de ani, din Costești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
A expediat material lemnos, fără proveniență legală
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au stabilit faptul că un agent economic, cu activitate în domeniul silvic, din localitatea Dragomirești, județul Dâmbovița, ar fi expediat, la data de 21 noiembrie 2023, cantitatea de 44,237 mc de material lemnos, în baza a două avize de însoțire electronice, cu un ansamblu de vehicule, către o societate comercială, cu sediul social în comuna Dragoslavele, material lemnos fără proveniență legală, conform art. 10 alin. 3 din normele de aplicare ale HG 497/2020, în sensul că ar fi realizat fotografii mijloacelor de transport de pe alte dispozitive electronice sau alte medii.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 44,237 mc de cherestea, în sumă de 22.560,87 de lei.
 
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșDepistat de polițiști în timp ce conducea sub influența alcoolului

12 Jan 2024 321

IPJ ArgeșDepistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat

26 Oct 2023 361

IPJ Argeș Depistat conducând sub influența alcoolului

17 Aug 2023 476

IPJ ArgeșConduceau sub influența alcoolului

04 Aug 2023 782

IPJ ArgeșDepistat de polițiști după ce a intervenit asupra tahografului

15 May 2023 515