IPJ Bacău Buletin de presă

Reținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident de circulație
 
Polițiștii din Moinești au depistat și reținut, pentru 24 de ore, un conducător auto de 23 de ani din comuna Pârjol care ar fi provocat accident rutier și ar fi părăsit locul faptei. Acesta a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, Poliția Municipiului Moinești a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, de 37 de ani, din comuna Pârjol, despre faptul că, pe drumul sătesc din comuna Balcani ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat că, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Pârjol, în timp ce se deplasa pe drumul comunal, în calitate de pieton, ar fi fost acroșat de un autovehicul, rezultând rănirea ușoară a acestuia, ulterior fiind transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier la aproximativ 1 km distanță.
Conducătorul auto, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Balcani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma administrării probelor, polițiștii l-au reținut pe cel în cauză pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

          Polițiștii reamintesc faptul că, poți părăsi locul unui accident rutier dacă:
  • în urma accidentului, produci doar pagube materiale;
  • în lipsa altor mijloace de transport, ești tu cel care trebuie să transporte răniții la cea mai apropiată unitate sanitară, dar te întorci apoi la locul accidentului;
  • dacă ești șofer pe un autovehicul cu regim de circulație prioritară (de exemplu, transportul în comun), trebuie să anunți imediat poliția, iar după terminarea misiunii, te prezinți la sediul unității de poliție pe a cărei rază de competență s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare;
  • victima părăsește locul faptei, iar tu, ca șofer, anunți imediat accidentul la cea mai apropiată unitate de poliție. 

Depistat de polițiști conducând băut, fără permis de conducere și cu certificatul de înmatriculare suspendat
 
La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Târgu-Ocna au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 59 de ani, din localitate, în timp ce conducea un motociclu pe strada Horia, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, din verificările efectuate a reieșit că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar certificatul de înmatriculare figura suspendat din anul 2018.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată polițiștii luând măsura retragerii certificatului de înmatriculare.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis.
 
Identificat de polițiști după ce a provocat accident de circulație rutieră și a părăsit locul faptei
 
La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 252, în localitatea Buhoci ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat că, o femeie, de 93 de ani, din comuna Valea Seacă, în timp ce se deplasa, în calitate de pieton, pe drumul județean din localitatea Buhoci, ar fi fost acroșată de un autovehicul, rezultând rănirea ușoară a acesteia, ulterior fiind transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
La scurt timp, în urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat autoturismul implicat, iar conducătorul auto, un tânăr, de 25 de ani, din județul Neamț, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Totodată, din verificările efectuate a reieșit că, cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuProiectul are ca obiectiv general protejarea intereselor financiare

02 Feb 2024 490

Doi copii au murit într-un accident în Bacău! Autoturismul implicat avea anvelope de vară

09 Jan 2024 909

IPJ Bacău Prinși la furat, în flagrant delict, de Poliție

28 Nov 2023 790

Bacău Bătrână de 97 de ani, jefuită. Ce spune Poliția

26 Oct 2023 879

Un bărbat s-a rătăcit cu mașina într-o pădure. Soția lui a alertat Poliția

17 Oct 2023 1036

Șantaj și înșelăciune în Bacău Un bărbat de 47 de ani reținut. Cum inducea în eroare mai mulți oameni

17 Oct 2023 820

IPJ Bacău Șoferi depistați sub influența alcoolului în urma unui eveniment rutier

02 Oct 2023 554

IPJ Bacău Activitate de prevenire a victimizării persoanelor vârstnice

29 Sep 2023 598

IPJ Bacău A ajuns în arest după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și fără permis de conducere

28 Sep 2023 503

Bărbat acuzat de proxenetism și spălare de bani, prins pe o stradă din Bacău

26 Sep 2023 838

IPJ Bacău Buletin de presă

26 Sep 2023 634

Descoperire șocantă într-un mijloc de transport! Ce avea asupra sa un bărbat

24 Sep 2023 1446

IPJ Bacău Depistat de polițiștii rutieri sub influența unor substanțe psihoactive

21 Sep 2023 540

IPJ Bacău Percheziții efectuate de polițiști într-un dosar penal ce vizează carduri sociale folosite ilegal

21 Sep 2023 506

IPJ Bacău Buletin de presă

20 Sep 2023 520