IPJ Bistrița-NăsăudConducător auto cu privire la care sunt indicii că ar fi consumat substanțe psihoactive.

                                                                                                Nr. 244 din 26 octombrie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Conducător auto cu privire la care sunt indicii că ar fi consumat substanțe psihoactive, depistat în flagrant delict, de polițiștii Serviciului Rutier
 
 
La data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în flagrant delict, un conducător auto cu privire la care sunt indicii că ar fi consumat substanțe psihoactive.
 
Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Dumitra, a fost oprit pentru control pe Drumul  Național 17C, în localitatea Dumitra, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Polițiștii rutier au deschis un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
 
          Bicicletă sustrasă, recuperată de polițiști
 
La data de 25 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 39 de ani din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.
 
Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în noaptea de 19 august a.c., acesta ar fi sustras o bicicletă aflată asigurată, în scara unui bloc din municipiu. În scurt timp, bărbatul ar fi vândut bicicleta unei alte persoane.
 

Pe parcursul cercetărilor polițiștii au depistat bicicleta, prejudiciul, estimat ca fiind 1200 de lei, fiind astfel recuperat. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale continuă cercetările în acest caz pentru documentarea faptei sub toate aspectele.
 
          Două percheziții domiciliare, efectuate într-un dosar pe furt de energie electrică

 
La data de 25 octombrie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate și pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal de furt de energie electrică, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, ambele în localitatea Budacu de Sus.
 
Vizat de comiterea faptelor este un bărbat de 43 de ani din localitate, bănuit de   săvârșirea infracțiunii de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea.
 
La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor probe și mijloace de probă relevante pentru cauză. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în vederea documentării faptelor și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.
 
 
          Filtre și acțiuni preventive, desfășurate de polițiștii din Beclean și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului
 
La data de 25 octombrie a.c., în intervalul orar 19.00-22.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au organizat și desfășurat o acțiune, pe raza de competență, pentru menținerea și asigurarea climatului de siguranță rutieră, precum și pe linia deținerii și transportului de material lemnos.
 
Astfel, au fost oprite pentru verificări 10 autovehicule, iar conducătorii auto au fost testați cu aparatele din dotare. Totodată, au fost verificate 5 avize de însoțire a materialului lemnos și au fost legitimate 25 de persoane.
 
Pentru neregulile constatate, au fost constatate și aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 6570 lei, dintre care 5 pentru nerespectarea Legii 61/1991, în cuantum de 1700 de lei, 1 pentru nerespectarea Legii 171/2010, în cuantum de 2000 de lei, celelalte fiind abateri la regimul rutier.
 
Acțiuni similare au fost desfășurate de către polițiștii din Beclean pe raza de competență, fiind organizate filtre în care au fost verificate 26 de autovehicule și legitimate 36 de persoane. Polițiștii au acționat pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de substanțe interzise și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind efectuate testări cu aparatele din dotare.
 
În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat, în flagrant delict, o infracțiune de conducere fără permis, iar pentru abaterile de natură contravențională au aplicat 21 de sancțiuni în cuantum de 3.320 lei, toate la regimul rutier. Ca măsuri complementare, a fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-Năsăud1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul unui conducător auto din Beclean

27 Feb 2024 353

Conducător auto beat reținut pentru 30 de zile după ce a fugit de la locul accidentului! Suspectul nu avea permis iar mașina era neînmatriculată

11 Nov 2023 732

IPJ Bistrița-NăsăudLa volan după c e a consumat substanțe psihoactive

24 Oct 2023 448

IPJ Bistrița-NăsăudConducător auto aflat sub influența alcoolului, depistat în flagrant delict, de polițiștii din Beclean

11 Oct 2023 522

IPJ Bistrița-Năsăud Conducător auto aflat sub influența unor substanțe, depistat și oprit de polițiștii Serviciului Rutier

15 Sep 2023 618

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 22.12.2021

22 Dec 2021 802

IPJ Bistrița-Năsăud buletin de presă - 26.11.2021

26 Nov 2021 1019

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 23.06.2021

23 Jun 2021 843

Microbuz de călători implicat într-un accident rutier. Sunt mai multe victime

04 Jul 2019 8246