IPJ BuzăuAcțiuni preventive desfășurate de polițiști

Nr.213 din 30 iunie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 29 iunie 2023
 
Acțiuni preventive desfășurate de polițiști
 
În data de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au procedat la organizarea de activități informativ-preventive.
Acțiunile au fost desfășurate cu ocazia Sărbătorii religioase “Sf. Mc. Petru și Pavel” în zona lăcașurilor de cult și au avut ca scop prevenirea victimizării cetățenilor.
În cadrul activităților, polițiștii buzoieni au distribuit flyere și au informat cetățenii cu privire la condițiile și împrejurările care îi favorizează pe infractori la săvârșirea infracțiunilor.
Polițiștii au prezentat cetățenilor posibilele moduri de operare utilizate  frecvent de infractori și le-au fost recomandate o serie de măsuri de siguranță, pentru protejarea locuinței și a bunurilor personale.
Au fost distribuite 110 materiale preventive şi au fost purtate discuţii cu peste 100 de persoane.
 
Pentru prevenirea furturilor din locuință, polițiștii vă reamintesc principalele recomandări:
 
-        nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuință;
-        când lipsiți de acasă, nu lăsați ferestrele deschise;
-        achiziționați sisteme de închidere/ asigurare, care să corespundă din punct de vedere al standardelor de calitate;

-        alegeți acele încuietori care sunt prevăzute cu chei, ce nu pot fi multiplicate ușor;
-        când părăsiți locuința, pe timpul nopții, lasați o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune.
 
  •  
 

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale cercetează 2 femei din Buzău pentru că ar fi înșelat o persoană/ Prejudiciul estimat la 100.000 de lei
                     
          Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău sprijiniți de polițiști de investigare a criminalității economice și de proximitate au depistat principalele bănuite în cazul unei infracțiuni de înșelăciune, 2 buzoience în vârstă de 34 și 65 de ani.
          Polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la imobilul utilizat de bănuite, de unde au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile.
          Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie-octombrie 2021, ar fi înșelat o tânără în vârstă de 28 de ani, din Iași, sub pretextul facilitării recuperării prejudiciului într-o altă cauză penală, în care aceasta era persoană vătămată.
Prejudiciul a fost estimat la 100.000 de lei.
Față de cele două bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore urmând ca astăzi, 30 iunie, să fie prezentate unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
          Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitelor.
 
  •  
 
Bănuiți de furt depistați de polițiști
 
În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii au depistat principalii bănuiți în cazul unui furt, 2 tineri în vârstă de 17 și 31 ani, ambii din Podgoria.
Fapta a fost sesizată de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 76 de ani, din Podgoria.
Din cercetări s-a stabilit faptul că bănuiții, în timp ce se deplasau cu autoturismul persoanei vătămate, au profitat de neatenția acestuia și i-au sustras suma de 2000 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților.
 
  •  
Reţinut pentu infracțiuni la regimul rutier
 
În data de 29 iunie a.c., un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Buzău au reţinut un bărbat pentru infracțiuni la regimul rutier.
Bărbatul a fost depistat în localitatea Oreavul, după ce a plecat de la accidentul soldat doar cu pagube materiale în care a fost implicat pe DN2E85, în Poșta Câlnău, lasându-și autoturismul la fața locului.
În urma verificărilor în bazele de date ale Politiei Române, s-a stabilit faptul că șoferul, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Lopătari, are  exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
 De asemenea, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat.
Fașă de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul având permisul de conducere suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probelor biologice.
 
  •  
 
Sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 29 iunie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 103 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 15 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 35 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 13 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză161 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui tânăr de 21 de ani, din Lopătari, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Costești.
Sancţiuni au mai fost aplicate pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (22), dar şi 23 pentru alte abateri în trafic.
Fără permis de conducere au mai rămas și doi șoferi, unul pentru că s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, și celălalt pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
44 de căruţaşi, pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 28.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
             De asemnea, polițiștii buzoieni au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere’’ și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

18 Apr 2024 341

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 545

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

13 Mar 2024 453

IPJ BuzăuBănuit de tentativă la furt calificat dintr-un lăcaș de cult identificat de polițiști

24 Oct 2023 534

IPJ Buzău Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

05 Oct 2023 621

IPJ Buzău Buletin informativ 14 septembrie

15 Sep 2023 486

IPJ Buzău Buletin informativ 8 - 11 septembrie 2023

11 Sep 2023 525

IPJ BuzăuAcțiuni preventive desfășurate de polițiști

21 Aug 2023 694

IPJ BuzăuAcțiuni preventive desfășurate de polițiști în minivacanță

16 Aug 2023 598

IPJ BuzăuAcțiuni preventive desfășurate de polițiști

02 Aug 2023 614

IPJ BuzăuAcțiuni preventive desfășurate de polițiști

04 Jul 2023 514

IPJ BuzăuAcțiuni preventive desfășurate de polițiști

03 Jul 2023 542

IPJ BuzăuNeregulile constatate de poliţiştii buzoieni în trafic

14 Jun 2023 579