IPJ ClujAcțiuni preventive

Nr. 847604/168 din 14 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
CERCETAT PENTRU FURT CALIFICAT ÎN FORMĂ CONTINUATĂ, REȚINUT PENTRU 24 DE ORE
 
La data de 12 iulie a.c., un tânăr, de 21 de ani, a fost reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii Secției 3 Poliție Cluj-Napoca, fiind bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, documentate în cadrul celor 14 dosare penale înregistrate la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secției 6 Poliție Rurală Florești și a Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj.
 
În fapt, în urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că în perioada noiembrie 2021 – martie a.c., tânărul ar fi sustras, din mai multe societăți comerciale, alimente, articole de îmbrăcăminte și băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 2.500 de lei, recuperat parțial de polițiști.
 
În data de 12 iulie a.c., în baza unui mandat de aducere, acesta a fost condus la sediul Poliției în vederea continuării cercetărilor, fiind reținut pentru 24 de ore.
 
Ulterior, pe numele acestuia a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
 
**     
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR ÎN COLABORARE CU REPREZENTANȚII I.S.C.T.R.
 

În perioada 12-13 iulie a.c. polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin împreună cu cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin au desfășurat activități de control al traficului rutier împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.).
 
În cadrul activităților s-au efectuat verificări privind legalitatea transporturilor de marfă, a timpilor de condus și repaus în cazul autovehiculelor prevăzute cu tahograf, precum și a conducătorilor auto care nu respectă regulile rutiere sau conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 
Astfel, în urma abaterilor constatate, polițiștii împreună cu reprezentanții I.S.C.T.R. au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 23.000 de lei.
 
În cazul a doi conducători auto, aflați la volanul unor autotrenuri, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 12.000 de lei pentru intervenția asupra echipamentului de tip tahograf, astfel încât aceasta să poată conduce la alterarea datelor înregistrate (folosire magnet), fiind dispusă imobilizarea vehiculelor până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, conform prevederilor O.G. 37/2007.
 
De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei și confiscată cantitatea de 4,7 mc lemn rotund de lucru, cantitate identificată ca surplus față de cea prevăzută în documentele legale de proveniență, prezentate la momentul controlului.
 
În același timp, polițiștii au efectuat testări cu aparatele etilotest și drugtest, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
 
Exemplu semnificativ:
 
În data de 12 iulie a.c., în jurul orei 21.10, polițiștii au oprit în trafic pentru verificări un autoturism condus pe strada Avram Iancu, din Huedin, de către un tânăr, de 19 ani, din comuna Săcuieu.
 
Acesta a fost testat cu apartul pentru detectarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv.
 
Astfel, în cauză au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
**
 
INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE ÎN MUNICIPIUL TURDA
 
În data de 13 iulie a.c., în jurul orei 13.40, polițiștii Biroului Rutier Turda au oprit în trafic pentru verificări un autoturism condus pe strada Petru Maior, din municipiul Turda, de către un bărbat de 37 de ani, din același municipiu.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, fiind indicată prezența acestora, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice.
 
La aceeași dată, în jurul orei 21.40, polițiștii Biroului Rutier Turda, au oprit un autoturism pe strada Câmpiei din municipiul Turda, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din același municipiu.
 
În urma testării cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive a fost indicat rezultat pozitiv, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice.
 
În ambele cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujAcțiuni preventive

30 Oct 2023 515

IPJ ClujAcțiuni preventive

24 Aug 2023 414

IPJ ClujAcțiuni preventive

15 Aug 2023 525

IPJ ClujAcțiuni preventive

02 Aug 2023 548

IPJ ClujAcțiuni preventive

31 Jul 2023 530

IPJ ClujAcțiuni preventive

24 Jul 2023 549

IPJ ClujAcțiuni preventive

30 Jun 2023 602