IPJ ClujAcțiuni preventive

Nr. 847604/ 262 din 30 octombrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

IDENTIFICAȚI LA SCURT TIMP ȘI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
 
 
La data de 29 octombrie a.c, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au identificat și dispus reținerea a doi tineri, de 15 și 18 ani, din județul Cluj, cercetați pentru comiterea a două infracțiuni de tâlhărie calificată.
 
De asemenea, la momentul comiterii infracțiunii, minorul de 15 ani ar fi condus un autoturism pe raza localității Florești.
 
 
 
 
În fapt, la data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 06.40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre comiterea a două infracțiuni de tâlhărie, în zona imobilelor A.N.L., din Florești, de către persoane necunoscute.
 

Au fost demarate activitățile de cercetare, rezultând că tânărul de 18 ani, din comuna Iara, l-ar fi amenințat cu un obiect ascuțit pe un altul, de 18 ani, după care i-ar fi sustras suma de 4.200 de lei.
 
La scurt timp, minorul de 15 ani, din comuna Florești, l-ar fi amenințat cu un obiect contondent, și anume o bâtă de baseball pe un alt tânăr, de 18 ani, pe care l-ar fi agresat fizic cu pumnul în zona feței. Ulterior, i-ar fi sustras 800 de lei.

 
După comiterea infracțiunii, minorul s-a urcat la volanul unui autoturism, pe care l-ar fi condus pe raza localității Florești, deși nu deținea permis de conducere.
 
În urma investigațiilor, la aproximativ 5 ore de la sesizare, cei doi au fost identificați și conduși de polițiști la sediul unității de poliție, pentru continuarea cercetărilor.
 
De asemenea, s-a stabilit că cele 4 persoane nu se cunoșteau, anterior infracțiunilor deplasându-se împreună, cu același autovehicul, exitând doar indicii vagi despre identitatea lor.
 
Au fost recuperați peste 4.000 de lei, o parte din aceștia fiind găsiți și ridicați din autoturismul în cauză, ocazie cu care a fost identificată și bâta de baseball.
 
În baza probatoriului administrat, cei doi bănuiți, de 15 și 18 ani au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca cel de 18 ani să fie prezentat magistraților în vederea dispunerii altei măsuri preventive.
 
În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
 
**
 
 
DEPISTAT LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM, AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT
 
 
La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Dej au oprit pentru control un autoturism, condus pe strada Crângului, de un tânăr de 24 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.
 
Verificările au condus la stabilirea faptului că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
 
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
**
 
 
 
CONDUCĂTORI AUTO TESTAȚI CU APARATUL DIN DOTARE
 
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au oprit pentru verificări un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Turda, pe strada Fabricii.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 
 
La data de 29 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier – Drumuri Naționale și Europene au oprit DN1 E60, în localitatea Florești, un conducător auto de 33 de ani, din aceeași comună.
 
Testarea acestuia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 
Menționăm că aceastea nu reprezintă probe în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
 
**
 
 
SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM, DEȘI AVEA DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT
 
 
La data de 29 octombrie a.c. în jurul orei 00.15, un tânăr de 22 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a fost oprit pentru verificări de polițiștii municipiului Câmpia Turzii – Secția 4 Poliție Rurală.
 
La momentul controlului acesta se deplasa pe DJ 150, în localitatea Frata.
 
A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.
 
Au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 
**
 
 
CONDUCEA UN AUTOTURISM, DEȘI SE AFLA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, pe strada Fabricii de Zahăr.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.
 
În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 
**
 
IMPLICAT ÎNTR-UN EVENIMENT RUTIER ÎN TIMP CE SE AFLA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, REȚINUT DE POLIȚIȘTI 24 DE ORE
 
 
La data de 29 octombrie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 45 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.
 
La aceeași dată, în jurul orei 14.10, bărbatul ar fi provocat un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în timp ce se deplasa cu un utilaj agricol pe drumul comunal din localitatea Rogojelu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fără ca vehiculul să fie înmatriculat.
 
Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.
 
În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au dispus reținut pe acesta pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanței, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
 
 
 
**
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI CLUJENI, ÎN COLABORARE CU CEI AI JUDEȚULUI SĂLAJ, PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ
 
  • 60 DE SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII CLUJENI, MAJORITATEA PENTRU ÎNCĂLCAREA VITEZEI LEGALE
 
 
În cursul zilei de 27 octombrie 2023, în intervalele orare 07:00-12:00, respectiv 15:00-20:00, politiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Poliției municipiului Dej și Gherla , sub coordonarea Serviciului Rutier Cluj, au desfășurat acțiuni pe DN 1F și DN 1C, pentru impunerea unei conduite responsabile participanților la trafic și respectarea regimului legal de viteză.
 
Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj - Serviciul Rutier, în sistem ”Cascadă”.
 
 
În urma verificărilor, polițiștii clujeni au aplicat 60 de sancțiuni, în valoare de 32.400 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G l. 195/2002R.
 
Dintre acestea, 46 au reprezentat nerespectări ale limitelor legale de viteză.
 
Au fost reținute 6 permise de conducere, dintre care două pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire.
 
Polițiștii rutieri vor acționa și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.
 
**
 
 
IDENTIFICAT ȘI REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
 
 
La data de 29 octombriue 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea pentr 24 de ore a unui tânăr de 20 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de furt calificat.
 
În fapt, la data de 16 octombrie a.c., tânărul ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din Cluj-Napoca, din sfera serviciilor de livrare preparate alimentare, unde, profitând de lipsa angajaților din încăpere, ar fi utilizat cheile casei de marcat și ar fi sustras suma de 280 lei.
 
Au fost demarate investigații, iar la data de 29 octombrie a.c., tânărul a fost depistat pe stradă de polițiștii Secției 2 Poliție și condus la unitatea de poliție pentru continuarea cercetărilor.
 
Activitățile au avut parte de sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic.
 
A fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările în dosarul penal fiind continuate.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujAcțiuni preventive

24 Aug 2023 403

IPJ ClujAcțiuni preventive

15 Aug 2023 509

IPJ ClujAcțiuni preventive

02 Aug 2023 533

IPJ ClujAcțiuni preventive

31 Jul 2023 513

IPJ ClujAcțiuni preventive

24 Jul 2023 522

IPJ ClujAcțiuni preventive

14 Jul 2023 646

IPJ ClujAcțiuni preventive

30 Jun 2023 592