IPJ Cluj Buletin de presă

Activități de amploare ale polițiștilor pe linie de siguranță rutieră în cadrul acțiunii BLOCADA

În perioda 07 – 09 septembrie 2023, în cadrul planului de acțiune BLOCADA, polițiștii structurilor de poliție rutieră și ordine publică ale IPJ Iași au desfășurat activități pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județul Iași, precum și pentru disciplinarea participanților la trafic.
Polițiștii au acționat atât în mediul urban, cât și rural, activitățile și rezultate acestora din ultimele trei zile fiind următoarele:
  • 741 testări cu aparatele alcooltest și 7 cu dispozitive Drug test;
  • 257 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier (din care 67 pentru viteză, 7 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 183 pentru alte nerespectări ale legislației rutiere);
  • 6 infracțiuni constatate;
  • 23 de permise reținute și retrase 11 certificate de înmatriculare. 

Persoane condamnate de instanțele de judecată la executatea unor pedepse cu închisoarea depistate de polițiști și introduse în penitenciar.
Vineri, 8 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Tribunalul Iaşi privind un bărbat din oraşul Podu Iloaiei. Acesta a fost condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor și conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sâmbătă, 09 septembrie 2023, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat în comuna Gorban, judeţul Iaşi, un bărbat, de 37 de ani, din comuna Ciurea, care era dat în urmărire națională deoarece se sustragea executării unui mandat penal emis în luna mai 2023 de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier.
Ambele persoane au fost introduse în Penitenciarul Iași

Bărbat reținut de polițiști și ulterior arestat de instanța de judecată pentru comiterea unui furt dintr-o societate comercială
La data de 1 septembrie 2023, Secţia 2 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că, în jurul orelor 01.30, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăți comerciale, pe o fereastră neasigurată, de unde au sustras mai multe cartușe de țigări, diverse mărci şi suma de 100 de lei din casa de marcat, prejudiciul fiind de aproximativ 7900 de lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
În urma activităților efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Iași au identificat prezumtivul autor al faptei, respectiv un bărbat din muncipiul Iași și la data de 7 septembrie a.c. au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Iași. Vineri, 08.09.2023, persoana a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi  și instanței de judecată care a a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.
 
Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiștii ieșeni: 

* dosar penal întocmit întrucât a refuzat prelevarea de mostre biologice

La data de 09 septembrie 2023, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control, pe un drum judeţean din satul Bohotin, comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, un autoturism condus de un bărbat, de 61de ani, din municipiul Iași. Acesta prezenta halenă alcoolică și fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,80 g‰, alcool pur în aerul expirat. Ulterior, fiind transportat la o unitate sanitară, șoferul a refuzat prelevarea de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal privind comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre  biologice.

* tânăr depistat conducând fără permis; polițiștii o cercetează și pe prietena acestuia care i-a încredințat mașina
În seara zilei de 09 septembrie 2023, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control, în comuna Dolheşti, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din localitate. În urma verificărilor s-a constatat că șoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mașina avea asigurarea RCA expirată.
Polițiștii au mai stabilit faptul că, proprietarul autoturismului, prietena tânărului în cauză, pasageră în mașină, i-a încredinţat mașina pentru a fi condusă pe drumurile publice, cunoscând faptul că acesta nu deţine permis de conducere
S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 1 şi alin. 3 din Codul Penal.
Totodată, s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale faţă de proprietarul autoturismului pentru asigurare RCA expirată, fiind reţinute certificatul şi plăcuţele de înmatriculare.

* S-a urcat la volan fără permis și după ce a consumat băuturi alcoolice și a provocat un accident rutier
În dimineața zilei de 09.09.2023, în jurul orei 06.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112  cu privire la faptul că o persoană care conducea o mașină, a acroşat un autoturism parcat și ulterior a ricoşat în gardul unei locuinţe.
La fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă și au identificat persoana în cauză, respectiv o femeie de 28 de ani, din localitate.
În cadrul verificărilor s-a stabilit că aceasta nu deține permis de conducere și întrucât emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,42 mg/l în aerul expirat. A fost condusă la o unitate sanitară unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*Șofer urmărit în trafic deoarece nu a oprit la semnalul polițiștilor
Sâmbătă, 09.09.2023, în jurul orei 19.00, polițiștii Serviciului Rutier şi Postului de poliţie Ţuţora au efectuat semnal regulamentar de oprire în trafic unui șofer care circula pe DN 24, în localitatea Satu Nou. Acesta nu a respectat semnalul polițiștilor şi şi-a continuat deplasarea către municipiul Vaslui. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, iar la un moment dat șoferul a oprit și abandonat mașina, fugind pe terenurile agricole din zonă și ascunzându-se în porumb. A fost prins de polițiști, imobilizat și încătușat.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit identitatea acestuia, respectiv un bărbat de 26 de ani, din județul Galați, constatându-se că acesta are dreptul de a conduce suspendat. A fost testat alcoolscopic stabilindu-se faptul că nu consumase băuturi alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*depistat la volan fără permis de conducere și după ce a consumat băuturi alcoolice.
La data de 09.09.2023, ora 18:30 o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ruginoasa, ce acționa pe DJ 208, a procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism, în comuna Stolniceni Prăjescu,
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul de 48 de ani, din localitate, care se afla afla la volan, nu deţine permis de conducere şi întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost condus la o unitate sanitară unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul nu deţine poliţă de asigurare obligatorie RCA fiind  reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, fapt pentru care proprietarul autovehiculului a fost sancţionat contravenţional.

* Mopedist cercetat pentru trei infracțiuni la regimul rutier
Tot sâmbătă seara, la data de 09.09.2023 o patrulă din cadrul Secţiei  9 Poliţie Rurală Hârlău, a oprit în trafic, în comuna Fântânele, un moped condus de un bărbat, de 37 de ani, din localitate.
Verificările au stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere și emana halenă alcoolică, fiind testat cu aparatul etilotesc care a arătat valoarea de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate sanitară unde i s-au recolatat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, s-a constatat că mopedul nu este înmatriculat.
A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujActivitățile Serviciului Criminalistic în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj

25 Apr 2024 269

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 443

IPJ ClujÎn cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei

24 Apr 2024 241

IPJ ClujAutoturism răsturnat pe strada Avram Iancu din localitatea Florești

12 Apr 2024 258

IPJ ClujBărbați din municipiul Câmpia Turzii, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și violare de domiciliu

10 Apr 2024 269

IPJ ClujTânăr surprins pe raza localității Berindu fără permis de conducere

09 Apr 2024 259

IPJ ClujBicicliști care se aflau sub influența băuturilor alcoolice

08 Apr 2024 277

IPJ ClujAcțiune rutieră organizată în Huedin și în comunele arondate

04 Apr 2024 287

IPJ ClujNu există nicio scuză pentru agresiune asupra copiilor!

04 Apr 2024 290

IPJ ClujOrdonanță de reținere, pentru 24 de ore

03 Apr 2024 304

IPJ ClujTrafic de droguri

29 Mar 2024 435

IPJ ClujPoliția Rurală Apahida au dispus reținerea unui bărbat de 39 de ani

27 Mar 2024 634

IPJ ClujUn tânăr, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Dej, a fost arestat preventiv

22 Mar 2024 336

IPJ ClujPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au documentat activitatea infracțională a trei bărbați

14 Mar 2024 498

IPJ ClujPercheziții

06 Mar 2024 309