IPJ Cluj Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în perioada 06-08 septembrie

Polițiștii clujeni desfășoară constant acțiuni de control în trafic, atât pentru depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, cât și pentru impunerea unei conduite prudente, respectiv prevenirea incidentelor negative.
Ca urmare a intrării în vigoare a modificărilor legislative aduse Codului penal, în cazul conducerii sub influența alcoolului sau substanțelor interzise ori fără permis de conducere, dacă are ca urmare un accident din care a rezultat decesul unei persoane,instanța de judecată va aplica în mod obligatoriu pedeapsa cu închisoarea, fără posibilitatea suspendării executării pedepsei.


La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 21.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au oprit pentru verificări autoturismul condus pe strada Hațegului, de un tânăr de 22 de ani, din municipiul Turda.
Testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiștii municipiului Câmpia Turzii au depistat un conducător auto, de 50 de ani, din municipiul Turda, care se deplasa pe strada Laminoriștilor, deși era sub influența alcoolului.
Testarea bărbatului cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultat în baza căruia acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii Secție 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 150 în localitatea Frata. La volan a fost identificat un tânăr, de 20 de ani, din județul Cluj, care avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.
Din cercetări a rezultat că autovehiculul condus de acesta i-ar fi fost încredințat de către un bărbat care cunoștea faptul că nu avea dreptul de a conduce vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințare a unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.
 
La data de 6 septembrie a.c, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat de 46 de ani, din comuna Fizeșu Gherlii, care conducea un autoturism deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost oprit de polițiști pe DJ 109C, pe raza comunei Fizeșu Gherlii, în jurul orei 17.30.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 

La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au oprit pentru control un autoturism condus pe DN1E60, pe strada Piața Republicii din Huedin.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, din același oraș, căruia testarea cu aparatul drugtest i-a indicat prezența substanțelor interzise. Ulterior, la o unitate medicală acestuia i-au fost recoltate probe biologice.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
  
Reținut și arestat preventiv
 
La data de 7 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Biroul Rutier au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 52 de ani, cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier.
 
Acesta a fost oprit în trafic de polițiști la aceeași dată, în jurul orei 13.10, în Piața 16 Februarie din municipiul Dej, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest s-au înregistrat valori pozitive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.
Totodată, în contextul verificărilor, polițiștii au constatat că acesta se afla în stare de recidivă, fiind depistat în cursul lunii martie a.c., de către polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca în timp ce conducea autoturismul fără a avea acest drept.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
În urma prezentării acestuia instanței, s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
La aceeași dată, în jurul orei 21.40, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic pentru verificări autoturismul condus de un bărbat, de 51 de ani, pe strada Pinticului din municipiul Dej.
Bărbatul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, fiind înregistrate valori pozitive, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1 – E81, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Câmpia Turzii.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
În aceeași dată, în jurul orei 14.30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat pe DJ161F, în localitatea Cătina, un bărbat de 28 de ani, din aceeași comună, în timp ce conducea un vehicul agricol, fără a deține permis de conducere aferent categoriei.
Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată valoarea de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujActivitățile Serviciului Criminalistic în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj

25 Apr 2024 284

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 470

IPJ ClujÎn cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei

24 Apr 2024 251

IPJ ClujAutoturism răsturnat pe strada Avram Iancu din localitatea Florești

12 Apr 2024 260

IPJ ClujBărbați din municipiul Câmpia Turzii, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și violare de domiciliu

10 Apr 2024 269

IPJ ClujTânăr surprins pe raza localității Berindu fără permis de conducere

09 Apr 2024 264

IPJ ClujBicicliști care se aflau sub influența băuturilor alcoolice

08 Apr 2024 282

IPJ ClujAcțiune rutieră organizată în Huedin și în comunele arondate

04 Apr 2024 289

IPJ ClujNu există nicio scuză pentru agresiune asupra copiilor!

04 Apr 2024 292

IPJ ClujOrdonanță de reținere, pentru 24 de ore

03 Apr 2024 305

IPJ ClujTrafic de droguri

29 Mar 2024 445

IPJ ClujPoliția Rurală Apahida au dispus reținerea unui bărbat de 39 de ani

27 Mar 2024 637

IPJ ClujUn tânăr, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Dej, a fost arestat preventiv

22 Mar 2024 340

IPJ ClujPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au documentat activitatea infracțională a trei bărbați

14 Mar 2024 502

IPJ ClujPercheziții

06 Mar 2024 315