ISU Harghita În cadrul ceremoniei, au fost avansați înainte de expirarea stagiului minim în grad 2 ofiţeri şi 4 subofițeri

     COMUNICAT DE PRESĂ
 
    Ziua Pompierilor sărbătorită la ISU Harghita
 
Ziua de 13 septembrie reprezintă, pentru salvatori, un moment de sărbătoare și de rememorare a faptelor de vitejie a înaintașilor lor care au purtat cu cinste blazonul de pompier și care, de-a lungul timpului, au dat dovadă de eroism și spirit de sacrificiu în activitatea desfășurată sub aripa acestei nobile arme.
 
               Pentru a celebra această zi marcantă, plină de însemnătate, precum și dubla aniversare: împlinirea a 175 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi 55 de ani de la înfiinţarea Grupului de Pompieri Militari al judeţului Harghita, au fost organizate o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. Astfel, au avut loc depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, ceremonial militar şi religios, ziua porților deschise în toate subunitățile de pompieri din județul Harghita, prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiuni.
               Activitățile omagiale, dedicate acestui moment festiv, au debutat ieri, cu depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri harghiteni care au oferit sacrificiul suprem pentru protejarea semenilor și a bunurilor lor. Am adus, ieri, un pios omagiu eroilor pompieri sg.maj. post mortem Berze Sandor din satul Sîncrai, comuna Dealu, căzut la datorie în anul 1965, într-o misiune de stingere a unui incendiu la un bloc de locuinţe din Bucureşti și sg.maj. post mortem Geczo Erno din localitatea Ciuboteni, căzut la datorie în anul 1967, într-o intervenţie de stingere a unui incendiu la un depozit de carburanţi din Galaţi, care prin jertfa lor vor rămâne în memoria noastră pentru totdeauna.
               În suita activităților dedicate Zilei Pompierilor din România s-a regăsit un alt moment plin de emoție și însemnătate, pentru a omagia această zi, ceremonialul militar și religios, ce a avut loc pe platoul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc.
               La ceas de sărbătoare pentru pompierii militari harghiteni, cu ocazia Zilei Armei, prefectul județului Harghita, domnul Petres Sándor, a fost alături de noi. În alocuțiunea sa, domnul prefect i-a felicitat pe salvatorii harghiteni, pentru profesionalismul și dedicarea cu care își exercită, zi de zi, misiunile în slujba cetățenilor harghiteni.
               În cadrul ceremoniei, au fost avansați înainte de expirarea stagiului minim în grad 2 ofiţeri şi 4 subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, precum şi prin pregătirea profesională şi comportare demnă, astfel:
- în gradul de colonel – locotenent-colonel Heremciuc Ana-Viorica;
- în gradul de căpitan – locotenent Gavrea Costel-Ion;
- în gradul de plutonier adjutant șef - plutonier adjutant Cantea Dan-Marian;
- în gradul de plutonier adjutant șef - plutonier adjutant Mureșanu-Pop Nelu;
- în gradul de plutonier adjutant șef - plutonier adjutant Szabo Laszlo;
- în gradul de plutonier adjutant - plutonier major Colciar Horia-Cosmin. 
               Îi felicităm pe colegii noștri, care vor purta cu mândrie noile grade militare și le urăm succes în activitatea viitoare!

               Totodată, în cadrul acestei festivități, au fost conferite plachete aniversare partenerilor noștri instituționali în gestionarea situațiilor de urgență de la nivel județean, pentru implicarea și sprijinul acordat.
               Mulțumim cetăţenilor harghiteni pentru încrederea acordată și îi asigurăm că vom fi mereu acolo unde va fi nevoie de noi!
                                                Audacia et devotio!

 
      
      
       COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, mesaj de Pesah „În această perioadă dificilă, este nevoie de înţelepciune şi curaj în faţa violenţei şi a urii“

22 Apr 2024 545

Președintele Iohannis „Aducem astăzi un pios omagiu memoriei tuturor celor care au pierit și au suferit în timpul Holocaustului“

29 Jan 2024 602

Președintele României, Klaus Iohannis „Marcăm astăzi 165 de ani de la momentul fondator al României moderne“ (VIDEO)

24 Jan 2024 678

Președintele Klaus Iohannis „România va continua să contribuie la îmbunătățirea securității regionale și euroatlantice“

23 Oct 2023 639

Președintele României, Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

09 Oct 2023 771

Ministrul Aurescu a înmânat Ordinul Național „Serviciul Credincios” lui David Muniz, fost însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la București

19 May 2023 1071

Mesajul lui Iohannis de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

27 Jan 2023 1075

Președintele României „Unirea celor două Principate a fost un proces complex, care s-a desfășurat într-un context internațional dificil“ (VIDEO)

24 Jan 2023 1119

Premierul Ciucă de Ziua Veteranilor „Profesionalismul rămâne principala calitate a Armatei române" (VIDEO)

11 Nov 2022 1142

Klaus Iohannis, de Ziua Armatei Române Anul viitor vom face încă un pas înainte prin creşterea bugetului Apărării la 2,5% din PIB

25 Oct 2022 921

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1428

Premierul Nicolae Ciucă „Holocaustul a fost o crimă cu premeditare care s-a petrecut în mijlocul societății“

07 Oct 2022 1075

Semnarea contractului de finanțare pentru ,,Închisoarea Tăcerii" de la Râmnicu Sărat, moment important pentru IICCMER (VIDEO)

04 Oct 2022 1257

Klaus Iohannis „Stigmatizarea și discriminarea minorităților trebuie dur sancționate de către fiecare dintre noi”

02 Aug 2022 975

Bogdan Aurescu, după ce Klaus Iohannis a fost premiat "România și românii primesc o binemeritată recunoaștere și apreciere"

04 Jun 2022 1390