ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

Nr.28 din 19 iulie 2023
          
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenții în cazul accidentelor rutiere și salvarea persoanelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 26 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (18-19.07.2023).
La nivel județean, 21 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
        ! În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un container au intervenit pentru salvarea unei persoane căzută într-o hazna, în localitatea Jilavele. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Persoana a fost extrasă conștientă, cooperantă și a primit primul ajutor medical de la echipajele de specialitate aflate la locul solicitării. Ulterior nu a fost necesar transportul victimei la unitatea spitalicească.
 
      !  De asemenea, în data de 19. 07.223, în jurul orei 02:00, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier, produs pe DJ 102 H, între localitățile Cocora și Reviga. În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism care a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. Au rezultat patru victime: trei conștiente și cooperante și una inconștientă, care se afla în stop cardio respirator la sosirea forțelor de intervenție. Persoana a răspuns manevrelor de resuscitare, iar  după acordarea primului ajutor medical, toate cele patru victime au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații medicale de specialitate.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 3 incendii care au avut loc în perioada menționată, două dintre acestea au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și gunoi menajer), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiilor, în ambele cazuri a reprezentat-o folosirea intenționată a sursei de aprindere.
 

!  Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un autotren încărcat cu cereale, în localitatea Căzănești. La locul solicitării au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În sprijinul acestora au acționat și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În urma evenimentului a ars capul tractor al autotrenului și s-au topit aproximativ 150 litri combustibil, scurs din rezervor. Cauza probabilă de producere a incendiu a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric generat de un cablu defect sau neizolat corespunzător.
 
 

       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                              
 
                                          Compartimentul Informare și Relații Publice  
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni

04 Mar 2024 349

ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

12 Feb 2024 376

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni

20 Nov 2023 486

ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

16 Aug 2023 406

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni gestionate

01 Aug 2023 593

ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

24 Jul 2023 473