ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

        Nr.29 din 24 iulie 2023
 
          
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 58 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (21-23.07.2023).
La nivel județean, 48 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
        ! În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Broșteni, în care au fost implicate un autoturism, o autoutilitară și cinci persoane.
În urma evenimentului rutier, toate persoanele au fost conștiente, cooperante și nu au prezentat mărci traumatice. Acestea au refuzat să fie monitorizate de către echipajul medical aflat la locul intervenției și de asemenea transportul la spital.
 
 
        ! În data de 23.07.2023, în jurul orei 15:00, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, în localitatea Alexeni, în care a fost implicat un autoturism, ce a ieșit în afara părții carosabile și a intrat într-un copac. La locul solicitării au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ala Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat două victime conștiente, cooperante, însă una încarcerată. Persoana a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului și predată echipajului SAJ, iar după monitorizare a fost transportată la Spitalul municipal Urziceni, pentru investigații medicale de specialitate.
 

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 8 incendii înregistrate la nivel județean .
Acestea s-au produs la arderi necontrolate (vegetație uscată, gunoi menajer și culturi), fiind afectate aproximativ 8 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, folosirea intenționată a sursei de aprindere și fumatul în locuri nepermise.
        Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu al județului Ialomița face apel către cetățeni să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate:

- desfășurarea arderii să aibă loc numai pe timp de zi și în condiții meteorologice fără vânt;
- arderea resturilor vegetale, a gunoaielor , deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după terminarea activității;
- colectarea vegetației uscate și a resturilor vegetale în grămezi, astfel încât arderea să fie controlată;
- executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/ construcții și să nu afecteze rețelele electrice de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
- curățarea de vegetație, a suprafeței din jurul fiecărei grămezi, pe o distanță de 5 metri;
- asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
- supravegherea permanentă a arderii;
- stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
- se interzice acoperirea focarelor cu pământ.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                              
 
                                          Compartimentul Informare și Relații Publice  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni

04 Mar 2024 349

ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

12 Feb 2024 376

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni

20 Nov 2023 487

ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

16 Aug 2023 406

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni gestionate

01 Aug 2023 593

ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

19 Jul 2023 515