ISU IașiIntervenții

BULETIN INFORMATIV NR. 12
60 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 60 de evenimente, dintre care amintim:
  • 5 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • în data de 22.01.2024, la ora 09:16, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Erbiceni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit și la anexele acesteia. În urma incendiului au ars: aproximativ 150 mp din acoperișul confecționat din lemn și învelitoare din tablă, centrala termică, diverse produse electrocasnice, diverse bunuri din cele două anexe (mobilier, încălțăminte, îmbrăcăminte și diverse textile). Totodată, au fost evacuate cinci butelii de GPL. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
  • în data de 22.01.2024, la ora 12:56, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Mănăstirea, comuna Dagâța, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 20 mp din astereală de lemn a acoperișului, diverse elemente de mobilier și materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum deteriorat.
  • în data de 22.01.2024, la ora 19:03, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în localitatea Heci, com. Lespezi, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case de locuit. În urma incendiului au ars șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 300 mp și aproximativ 150 Kg de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
  • în data de 22.01.2024, la ora 22:52, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în municipiul Pașcani, strada Mușatini, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars diverse obiecte de mobilier și unelte de uz casnic depozitate în încăperea centralei termice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
  • în data de 23.01.2024, la ora 05:09, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Lupului, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case de locuit. În urma incendiului au ars: șarpanta acoperișului, diverse obiecte de mobilier și articole textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.
          1 intervenție la un accident rutier în municipiul Iași, pe strada Sărăriei. Forțele de intervenție profesioniste au asigurat măsurile specifice la accidentul rutier, cu două autoturisme implicate. La locul solicitării a acționat Detașamentul 1 de Pompieri Iași, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și acordare a primului ajutor și un echipaj de prim ajutor calificat. În urma evaluării medicale, nu a fost necesară transportul vreunei persoane la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  •  12 alte misiuni:
  • 8 recunoașteri în teren la obiective din zona de competență a inspectoratului.
  • 2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 1 intervenție pentru degajarea țurțurilor care prezentau un pericol pentru cetățeni.
  • 1 misiune pentru salvarea unei pisici rămase blocată pe un stâlp.
  • 3 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IașiEvenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 48 de ore

26 Apr 2024 229

ISU Argeș - Incendii

25 Apr 2024 231

ISU GiurgiuMăsuri de siguranță în biserici, în apropierea Sărbătorilor Pascale

24 Apr 2024 274

ISU Argeș - Pompierii au intervenit în comuna Valea Mare Pravăț în cazul unui eveniment rutier

24 Apr 2024 189

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 279

ISU Iași124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

17 Apr 2024 293

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 467

ISU IașiInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 320 de evenimente

12 Apr 2024 257

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3635

ISU Iași111 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

09 Apr 2024 291

ISU Iași224 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 05 – 07.04.2024

08 Apr 2024 283

ISU IașiAu fost mistuite de flăcări 14 hectare, în localitățile Roșcani, Ciurea, Rediu și orașul Târgu Frumos

05 Apr 2024 322

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victimă în dreptul localității Ghindărești! Primele informații

03 Apr 2024 815

Știri Constanța azi UPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian!

03 Apr 2024 853

ISU IașiPe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor

29 Mar 2024 338