ISU IașiIntervenții

BULETIN INFORMATIV NR. 14
140 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 26 – 29 ianuarie 2024
 
În perioada 26 – 29 ianuarie a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 140 de evenimente, dintre care amintim:
  • 9 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • în data de 26.01.2024, la ora 12:40, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Movila lui Purcel, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit. A ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
  • în data de 26.01.2024, la ora 13:25, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Fetești, comuna Scobinți, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars: mobilierul din bucătărie, uși și ferestre, aproximativ 50 kg de materiale textile și șarpanta din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.
  • în data de 26.01.2024, la ora 16:10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Perieni, comuna Probota, pentru stingerea unui incendiu produs la podul unei case de locuit. În urma incendiului au ars: aproximativ 5 metri cubi de lemn, aproximativ 10 metri cubi din izolația din vată minerală. De asemenea, s-au degradat pereții și tavanul din ghips carton pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit lăsat nesupravegheat.
  • în data de 26.01.2024, la ora 21:20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Ciric, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare a deșeurilor menajere. În urma incendiului au ars 3 tomberoane din plastic în care se aflau aproximativ 200 Kg de deșeuri. Din cauza radiației termice s-au degradat: ușa unui garaj și parbrizul unui autoturism din imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
  • în data de 27.01.2024, la ora 01:06, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Butea, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars: mobilierul din lemn aferent celor 4 încăperi, aproximativ 300 kg de materiale textile, planșeul din lemn pe o suprafață de aproximativ 70 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
  • în data de 27.01.2024, la ora 14:16, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Stolniceni – Prăjescu, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit. A ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
  • în data de e 27.01.2024, la ora 18:00, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în municipiul Pașcani, strada Walter Mărăcineanu, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit. A ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
  • în data de 29.01.2024, la ora 03:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Țipilești, comuna Popricani, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars diverse elemente de mobilier și materiale textile aflate într-o încăpere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 29.01.2024, la ora 05:20, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Bosia, comuna Ungheni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. La sosirea forțelor profesioniste pentru situații de urgență incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 150 mp. În urma incendiului au ars elemente de mobilier, diverse obiecte textile și produsele electrocasnice. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  • 4 intervenții la accidente rutiere în municipiul Iași, orașul Hârlău, localitatea Stolniceni – Prăjescu și localitatea Moțca. Forțele de intervenție profesioniste au asigurat măsurile specifice la accidentele rutiere. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 109 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  •  16 alte misiuni:
  •  4 de recunoașteri în teren la obiective din zona de competență a inspectoratului.
  •  4 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.
  •  3 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
  •  3 misiuni de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor calificat, la nevoie, în cazul căderii unor bucăți de sticlă de la un balcon, în municipiul Iași; la producerea unui scurtcircuit electric la un stâlp, în municipiul Iași și la meciul de fotbal CSM Politehnica Iași – Universitatea Cluj, desfășurat pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din municipiul Iași.
  • 1 exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 1 intervenție pentru degajarea unui arbore căzut peste două autoturisme parcate.
  •  2 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 2 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IașiEvenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 48 de ore

26 Apr 2024 221

ISU Argeș - Incendii

25 Apr 2024 229

ISU GiurgiuMăsuri de siguranță în biserici, în apropierea Sărbătorilor Pascale

24 Apr 2024 269

ISU Argeș - Pompierii au intervenit în comuna Valea Mare Pravăț în cazul unui eveniment rutier

24 Apr 2024 184

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 276

ISU Iași124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

17 Apr 2024 293

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 463

ISU IașiInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 320 de evenimente

12 Apr 2024 256

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3629

ISU Iași111 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

09 Apr 2024 289

ISU Iași224 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 05 – 07.04.2024

08 Apr 2024 281

ISU IașiAu fost mistuite de flăcări 14 hectare, în localitățile Roșcani, Ciurea, Rediu și orașul Târgu Frumos

05 Apr 2024 321

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victimă în dreptul localității Ghindărești! Primele informații

03 Apr 2024 807

Știri Constanța azi UPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian!

03 Apr 2024 851

ISU IașiPe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor

29 Mar 2024 338