Poliția Română - Grupare infracțională organizată specializată în contrabandă cu țigarete, destructurată

Nr. 1.211 din 20 octombrie 2023
 
UPDATE - GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ȚIGARETE, DESTRUCTURATĂ
 
În urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate ieri, 19 octombrie, de către  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin, au fost descoperite și ridicate 573.500 de ţigarete netimbrate, de diferite mărci, 11 telefoane mobile și DVR-uri.
 
Totodată, au mai fost descoperiți și ridicați 123.440 de lei, 11.830 de euro și înscrisuri de interes în cauză.
 
În urma audierii, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane bănuite.
 
În cursul zilei de astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin au dispus măsura controlului judiciar, față de cele trei persoane, pentru 60 de zile.
 
Reamintim că, la data de 19 octombrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.
 
Pe numele a 17 persoane bănuite de comiterea faptelor au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la audieri.
 
Astfel, din cercetări s-a stabilit că, începând din anul 2022, 17 persoane, cu vârste între 29 și 63 de ani, dintre care un cetățean sârb, ar fi constituit o grupare infracțională specializată în introducerea în țară, din Republica Serbia, de țigarete de contrabandă, care ar fi fost ulterior distribuite în Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.
 

Gruparea infracțională ar fi acționat pe trei paliere, palierul de introducere în țară și depozitare, palierul de aprovizionare, care ar fi preluat țigaretele de la furnizor și le-ar fi transportat, predându-le membrilor palierului de distribuție.
 
Țigaretele de contrabandă ar fi fost introduse în țară cu autocamioane, fiind folosite documente false din care ar fi rezultat că marfa transportată din Serbia până în România ar fi constat în ambalaje de aluminiu.

 
Pe parcursul documentării activităților infracționale, în perioada 2022 – octombrie 2023, au fost realizate mai multe prinderi în fragrant delict și efectuate mai multe percheziții domiciliare.
 
În urma acestor activități, au fost ridicate de la membrii grupării peste 915.000 de țigarete.
 
Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală.
 
Documentarea activității infracționale în cauză s-a realizat cu sprijinul polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice ale inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș.
 
La activități au participat polițiști de la brigăzile și serviciile de combatere a criminalității organizate Timișoara, Oradea și Arad, de la serviciile de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Bihor, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara, inspectori de la Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția RomânăBCCO Craiova - Trafic de droguri

24 Apr 2024 348

Poliția RomânăServiciul de Combaterea Criminalității Organizate Olt-Trafic de droguri

12 Apr 2024 340

Poliția RomânăBCCO Târgu Mureș - Percheziții pentru trafic de droguri

10 Apr 2024 363

Poliția Română - BCCO Bacău - Trafic de droguri de risc și mare risc

05 Apr 2024 375

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 824

Poliția Română - Arestat pentru trafic de droguri

16 Jan 2024 438

Poliția Română Cercetați pentru trafic de droguri de mare risc (GALERIE FOTO)

28 Dec 2023 665

Poliția Română Grup infracțional, reținut pentru trafic de persoane. Percheziții în Brașov

17 Dec 2023 828

Poliția Română - Polițiștii BCCO Bacău Comerț de droguri de risc (canabis) către consumatori, din orașele Comănești și Moinești, județul Bacău

15 Dec 2023 504

Poliția Română - Perchezii domiciliare

13 Dec 2023 367

Cum a destructurat Poliția o rețea infracțională specializată în contrabandă cu țigări (FOTO)

03 Dec 2023 672

Poliția Română - Polițiștii BCCO Constanța au cercetat persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

17 Nov 2023 662

Poliția Română Reținuți pentru trafic de droguri de risc, în două cauze penale (FOTO)

10 Nov 2023 725

Poliția Română - Reținuți pentru trafic de droguri

10 Nov 2023 462

Poliția Română Cercetați pentru trafic și deținere de droguri (FOTO)

02 Nov 2023 862