Peste 5000 de persoane instruite gratuit pt aplicarea tehnologiei informatiei in scoala si afaceri

  18 martie 2009

 Comunităţile Proiectului Economia bazată pe Cunoaştere:
Peste 5000 de persoane instruite gratuit pentru aplicarea tehnologiei informaţiei în şcoală şi afaceri

Unitatea de Management a proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC) organizează, în perioada 15 martie – 15 iunie 2009, sesiuni de instruire gratuită pentru utilizarea calculatorului şi a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), cu aplicare în şcoală şi afaceri. Cursurile se adresează profesorilor, funcţionarilor din administraţie, întreprinzătorilor privaţi si bibliotecarilor, si vor avea loc în fiecare dintre cele 255 de localităţi din proiectul EBC, pentru câte 20 de persoane, pe durata a 5 zile.

De când deţin portofoliul de ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale am învăţat un lucru fundamental, pe care încerc să-l aplic în fiecare demers pe care-l propun: toţi avem nevoie de informaţii, dar întrebarea care se pune este ce facem cu ele atunci când ajung la noi. Şi am găsit răspunsul în proiectul EBC. Este evident că eforturile strategice pe care le promovează şi Europa comunitară şi ni le însuşim, firesc, legate de broadband şi de incluziune prin alfabetizare digitală, trebuie dublate de transferul de cunoaştere. E necesar să-i învăţăm pe oameni să selecteze, să aleagă între alternative, să identifice singuri momentul şi modul în care folosesc informaţia. Vreau să folosesc reţeta aplicată în comunităţile EBC pentru a construi România digitală împreună cu locuitorii ei, utilizatorii români a afirmat dl. Gabriel Sandu, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale. 

Am creionat un suport de curs destul de atipic, şi aici mă refer la capitolele despre utilizarea tehnologiei în educaţie şi afaceri şi sunt convinsă că cea mai mare parte a cursanţilor vor aplica în folosul lor, şi al comunităţii, cunoştinţele dobândite. Sunt lucruri pe care nici societatea cu acces la informaţie nu le stăpâneşte la un nivel de expertiză foarte avansat şi pe care noi le ducem în comunităţile noastre locale. Cred că asta este miza proiectului pe care îl conduc: are forţa de a transforma un dezavantaj social intr-un privilegiu strategic. E o satisfacţie colosală să vezi că o şcoală dintr-un sat românesc poate folosi, ca metodă complementară de predare, instrumente colaborative de tip web 2.0. a spus Diana Voicu, director de proiect. 

Aceste stagii de instruire vor forma competenţele de bază necesare cetăţenilor pentru a le permite un acces facil la informaţie şi cunoaştere. La finalizare, absolvenţii vor dobândi un certificat emis de CNFPA (Consiliul Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor) şi recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Programul de instruire este susţinut financiar prin Proiect şi organizat în parteneriat cu primăria din fiecare localitate.

Lista celor 255 de localităţi înscrise în proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere se află pe portalul http://www.ecomunitate.ro

www.ecomunitate.ro

Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC) este un proiect realizat de MCSI, finanţat de Guvernul României printr-un împrumut acordat de Banca Mondială, şi are un buget de 69,4 milioane de dolari. Scopul proiectului este de a iniţia şi susţine activităţi bazate pe tehnologia informaţiei şi comunicațiilor, în comunităţi dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoaştere. Prin proiect au fost înfiinţate, cu sprijinul primăriei din fiecare localitate, 255 de Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL), și se organizează cursuri de instruire pentru membrii acestora. Fiecare reţea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) şi mai multe puncte de acces în şcolile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică şi în fiecare primărie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu la Universitatea Ovidius Constanța Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a Dr. Marius Cambrea

17 May 2024 1513

Muzeul de Artă Constanța Expoziția „Confesiuni” a Lorettei Lorincz Băluță marchează retragerea ei din activitatea didactică

14 May 2024 361

Originar din Hârșova, județul Constanța La mulți ani scriitorului de science-fiction, George Ceaușu

21 Apr 2024 534

In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent în județul Constanța, participant la săpăturile de la Histria și Capidava

08 Apr 2024 585

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 738

Angajări Constanța Clubul Sportiv Năvodari caută muncitori calificați și inspectori de specialitate

31 Mar 2024 772

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 699

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 1503

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20755

Școala Gimnazială Nr. 1, Hârșova, județul Constanța face angajări. Ce posturi sunt scoase la concurs

28 Feb 2024 678

#citeșteDobrogea Viceamiralul Constantin Niculescu - Rizea, un ofițer devotat, în slujba Marinei Române

20 Feb 2024 5007

Concurs de angajare la Școala Gimnazială nr.12 ,,B.P.Hasdeu” Constanța. Ce post este vacant

19 Feb 2024 985

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31468

In memoriam Dimitrie Știubei, absolvent de studii de marină la Constanța și pictor al mării

16 Feb 2024 898

La mulți ani, Gheorghe Băișan, vasluian legat de Tulcea prin intermediul învățământului

13 Feb 2024 842