Inspector OPC trimis in judecata

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA

COMUNICAT  DE  PRESĂ

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 1617/P/2009 din data de 26 aprilie 2010 a trimis în judecată pe inculpatul BOHUŢ BOGDAN GABRIEL, în vârstă de 30 de ani cu studii superioare, de profesie comisar la Comisariatul Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa,  pentru săvârşirea  infracţiunii de luare de mită, prev.de art. 254 CP în referire la art.7 al.1 din Legea nr. 78/08 mai 2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

 În sarcina inculpatului s-a reţinut următoarea situaţie de fapt :
 În ziua de 05.08.2009 la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a prezentat  M. M. - contabil la o societate ce îşi desfăşoară activitatea în Constanţa, care a denunţat faptul că inculpatul BOHUŢ BOGDAN-GABRIEL, în calitate de comisar la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor i-a pretins pentru el şi un alt coleg, suma de 800 lei, pentru a nu fi sancţionată contravenţional, ori pentru a o sancţiona cu un cuantum mai redus decât cel pe care îl prevăd normativele, în urma unei reclamaţii depusă de beneficiarul B. F. pentru neefectuarea unei lucrări de calitate de către societate al cărei administrator este  Z. L.
 În luna iulie 2009 MM, a fost sunată  de Z. L.- administratorul societăţii prestatoare de servicii, care i-a adus la cunoştinţă că trebuie să-l contacteze pe inculpatul BOHUŢ pe motiv că societatea sa are o reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa Conform dispoziţiei primite M. M. s-a prezentat la  sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa cu actele societăţii şi Registrul Unic de Control şi contactându-l pe inculpat, a fost informată că societatea era reclamată de către numita B. F. pe motiv că i-a executat o lucrare de proastă calitate, iar în urma acestei reclamaţii va fi sancţionată cu 5000 lei amendă. Inculpatul  i-a solicitat relaţii denunţătoarei despre valoarea lucrării executate numitei B. F. ,după care, i-a cerut să revină în data de 21.07.2009, ea ori administratorul societăţii, fără a efectua vreo menţiune  în  registru.
 În ziua de 21.07.2009  MM s-a prezentat la biroul inculpatului, fără a avea însă declaraţia olografă a numitei BF.  De data aceasta BOHUŢ BOGDAN-GABRIEL a făcut menţiuni în registrul unic de control şi a stabilit o nouă întrevedere. 
  MM mai arată că, M D – comisar în cadrul Comisariatului ce este trecut în registrul unic de control şi semnat la rubrica „semnătură controlor” nu a fost de faţă la cele relatate mai sus, acesta fiind trecut şi semnat în registru, de către inculpat.
 La data de o4 august 2009  MM s-a prezentat la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa cu documentele doveditoare cumpărării materialelor necesare remedierii defecţiunilor şi cu declaraţia olografă a lui BF. Denunţătorul MM , odată cu registrul , i-a dat inculpatului suma de 200 lei.
 Pe data de 04 august 2009, în jurul orei 8,30-9,00 MM s-a prezentat la biroul inculpatului  care, folosind un ton ridicat i-a spus că o să sancţioneze societatea cu amendă în sumă de 4000 lei, fiind indignat de faptul că  administratorul societăţii nu se prezentase niciodată. În aceste condiţii, MM  i-a dat inculpatului factura de materiale în original însoţită de declaraţia lui B F. După citirea declaraţiei , inculpatul s-a arătat nemulţumit de faptul că aceasta este incompletă.
 În aceste condiţii, denunţătorul MM  a părăsit biroul inculpatului, însă  în timp ce se afla pe holul de la etajul I al instituţiei, , a fost ajuns din urmă de acesta care i-a cerut să obţină de la BF o declaraţie  pe care să o introducă într-o folie de plastic împreună cu un xerox al chitanţei de plată a materialelor pretinzându-i, să pună câte 3oo-4oo lei pentru el şi pentru un alt coleg de-al lui,pentru a se rezolva situaţia.
 În această situaţie, MM împreună cu administratorul societăţii au obţinut de la BF declaraţia solicitată de inculpat, dar au şi luat hotărârea de a sesiza Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa despre pretinderea inculpatului, de a-i da mită, lucru ce l-au şi făcut.
 După formularea denunţului, conform procedurii stabilite, MM s-a prezentat la sediul OPC Constanţa, la biroul inculpatului, aceasta i-a confirmat că : „… banii sunt în folie între paginile celor două hârtii”  aşa cum i-a cerut. În continuare, BOHUŢ BOGDAN GABRIEL a scos din folie declaraţia ce provenea de la BF, spunând : „Da. Sunt aicea” – referitor la bani. În continuare a citit declaraţia, spunând că este bună, a capsat-o la reclamaţie  şi a consemnat în Registrul Unic de Control la rubricile : „perioada controlată” cu menţiunea : 5.08.2009 şi la rubrica „act de control” : AV/320 din 5.08.2009, după care i l-a înmânat spunându-i că poate să plece, lucru ce l-a şi făcut, fără a-i mai preciza dacă o mai  sancţionează sau nu contravenţional şi nici nu i-a spus ce măsuri consemnează în actul de control.
 
 Faţă de inculpat a fost luată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile începând cu data de 5 august 2009.
 
BIROUL DE PRESĂ


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Tânăr prins cu Cannabis pe plajă, la Vama Veche, începe procesul (RECHIZITORIU)

13 May 2024 339

Rechizitoriu pentru Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, suspectată de purtare abuzivă! (DOCUMENT)

07 May 2024 728

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 788

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 779

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 915

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1243

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 966

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1078

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1869

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 884

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1091

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1149

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1081

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2182

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 836