Trimitere in judecata Popa Florinel


MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ
TRIBUNALUL CONSTANŢA


                             
COMUNICAT  DE  PRESĂ
Anul 2oo9, luna septembrie, ziua o9


 Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 1167/P/2oo9 din data de o1 septembrie 2oo9 a trimis în judecată pe inculpatul POPA FLORINEL, în vârstă de 39 de ani cu studii medii, de profesie mecanic agricol, încadrat  la SC VIMEX GLOBAL SRL, căsătorit, tată a  2 copii majori, domiciliat în loc. Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, pentru săvârşirea  infracţiunilor de tentativă la omor şi tentativă la omor deosebit de grav.
                Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus faţă de inculpat încetarea urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de distrugere în formă continuată, întrucât părţile vătămate P. GHE., B. V., Z. GHE. şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi-au retras plângerile prealabile formulate. 
   În sarcina inculpatului s-a reţinut ca situaţie de fapt următoarele :
                        În dimineaţa zilei de 3o mai 2oo9, constatând că pe timpul nopţii i-a fost distrusă, prin păşunare, cultura de porumb şi pepeni ce o avea înfiinţată pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha şi jumătate şi cunoscând faptul că, în preajma terenului său, partea vătămată B.V. are două microferme pentru animale, una cu oi şi capre iar cealaltă cu porci, a bănuit că aceasta i-a distrus cultura, fapt pentru care s-a hotărât să –şi facă singur dreptate.
  În acest scop inculpatul s-a deplasat cu un tractor de care avea ataşat un prăşitor la microferma părţii vătămate P.GHE, pentru a- i cere lămuriri cu privire la distrugerea culturii.
  Nemulţumit de negarea părţii vătămate, inculpatul s-a încurajat prin consumarea unei sticle cu palincă, după care s-a deplasat din nou, cu acelaşi tractor şi prăşitor la microferma părţilor vătămate BV şi PGHE şi le-a distrus gardul împrejmuitor şi construcţiile din incintă, prin efectuarea de manevre cu tractorul şi prăşitorul.
  În aceste împrejurări, animalele aflate în incinta microfermei s-au speriat şi au fugit pe câmp, iar partea vătămată P.GHE. , prin semne disperate cu mâinile şi prin strigăte a încercat să-l oprească pe inculpat, pentru a nu continua distrugerile.
  Contrar aşteptărilor părţii vătămate, inculpatul POPA FLORINEL s-a îndreptat cu tractorul şi prăşitorul spre aceasta, cu intenţia de a o omorî, fapt pentru care s-a ascuns după o cisternă metalică cu apă.       
                       Continuînd acţiunea infracţională de distrugere, inculpatul s-a deplasat cu tractorul şi prăşitorul la a doua microfermă  aparţinând părţii vătămate  B.V. unde, prin aceleaşi mişcări circulare cu tractorul a distrus gardul împrejmuitor, construcţiile uşoare , precum şi aproximativ 1oo baloţi de fân.


  După cauzarea distrugerilor la cele două microferme, inculpatul s-a întors spre domiciliul său şi în apropierea sediului SC CERES SA, a fost oprit de către agenţii de poliţie B. I. , R. I. şi I. C. S. , ocazie cu care  i-a fost adusă la cunoştinţă plângerea  părţii vătămate  B. V. cu privire la distrugerile cauzate la microferme.
                        Aflându-se în aceiaşi stare de agresivitate generată atât de altercaţia cu părţile vătămate cât şi de consumul de alcool, inculpatul a proferat ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate B. V., în faţa agenţilor de poliţie, fapt pentru care, pentru a preîntîmpina escaladarea conflictului şi comiterea unei asemenea fapte, agentul de poliţie BI i-a blocat calea de acces , cu autoturismul poliţiei pe podul ce ducea către microfermele părţilor vătămate şi poziţionându-se în faţa acestuia i-a făcut semnal de oprire inculpatului, însă acesta l-a nesocotit  continuîndu-şi deplasarea în viteză pe pod, spre locul unde se afla autoturismul poliţiei, frînînd brusc în faţa acestuia,după ce a fost somat de lucrătorul de poliţie care a folosit pistolul din dotare, trăgând un foc de avertisment.
  În aceste noi împrejurări, inculpatul în intenţia sa de a ajunge pe un alt traseu la microfermă, s-a deplasat într-o zonă unde configuraţia terenului îi permitea să treacă, ocolind agenţii de poliţie. Sesizându-i intenţia  aceştia au încercat să-l oprească din nou, însă inculpatul şi-a continuat deplasarea cu tractorul spre domiciliul său.

  Agenţii de poliţie au pornit în urmărirea inculpatului, iar în momentul în care cele două autoturisme marca Dacia cu însemnele poliţiei  se aflau în spatele tractorului,  la aproximativ 2o metri, inculpatul a efectuat o manevră de întoarcere a tractorului poziţionându-se faţă în faţă cu autoturismul Postului de Poliţie M.kogălniceanu, îndreptându-se spre acesta. În aceste împrejurări, agentul de poliţie B. I. care se afla la volanul autoturismului poliţiei a coborât şi a făcut semnal de oprire inculpatului, dar acesta nesocotindu-l şi-a continuat apropierea de autoturism, împrejurare în care poliţistul, realizând pericolul accidentării sale,  s-a îndepărtat în fugă de autoturismul de poliţie, solicitându-i acelaşi gest şi  colegului său, agentul de poliţie R. I..
                         Materializându-şi intenţia sa de a suprima viaţa celor doi poliţişti, inculpatul a intrat cu tractorul în  autoturismul de poliţie, lovindu-l frontal şi împingându-l o distanţă de aproximativ 1oo m, după care, printr-o altă mişcare de ocolire i-a cauzat distrugeri pe partea laterală dreapta , apoi a părăsit locul faptei îndreptându-se spre locuinţa sa.
                       În aceste împrejurări, pentru a salva viaţa colegilor săi, cel de-al treilea agent de poliţie B. I. a folosit armamentul din dotare, după efectuarea somaţiei legale trăgând mai multe focuri asupra tractorului în zona cauciucurilor spate, cu scopul de a-l imobiliza pe inculpat,însă acesta şi-a continuat drumul spre locuinţa sa. Agenţii  de poliţie au plecat în urmărirea inculpatului şi cu ajutorul martorului F. S. l-au determinat pe inculpat să se oprească din mişcările circulare ce le efectua cu tractorul pe câmpul din apropierea locuinţei, pentru a nu fi oprit de aceştia. Ajungând în curtea locuinţei sale, inculpatul a luat o sapă cu care i-a ameninţat pe agenţii de poliţie, că-i omoară. În cele din urmă, inculpatul a fost imobilizat şi condus la sediul postului de poliţie, în vederea efectuării de cercetări penale.
  Faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii la data de o2 iunie 2oo9, iar la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, instanţa a dispus arestarea acestuia pe o durată de 29 de zile, arestare ce a fost prelungită pe o durată de 6o de zile.

BIROUL DE RELAŢII PUBLICE
AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Condamnare definitivă pentru sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

19 May 2024 434

Justiție Constanța Tânăr prins cu Cannabis pe plajă, la Vama Veche, începe procesul (RECHIZITORIU)

13 May 2024 428

Rechizitoriu pentru Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, suspectată de purtare abuzivă! (DOCUMENT)

07 May 2024 752

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 845

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 837

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 923

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1260

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 980

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1099

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1888

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 890

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1110

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1174

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1092

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2201