Racasan Dragos-Catalin, trimis in judecata pentru omor calificat

MINISTERUL  PUBLIC                                                      
8.02.2010

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA                                                                                                 

 C O M U N I C A T

La data de 28.07.2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul  Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe RĂCĂŞAN  DRAGOŞ – CĂTĂLIN, din loc. Topolog, jud. Tulcea, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

În fapt, s-a reţinut că în după – amiaza zilei de 20.06.2010 victima T.I.V. s-a întâlnit cu inculpatul  RĂCĂŞAN  DRAGOŞ – CĂTĂLIN, pe care l-a cinstit cu un pahar de bere, întâlnire în care victima a dus vorba despre un proces civil pe care îl aveau pe rolul instanţelor de judecată victima şi inculpatul. Este de menţionat că între părţi, pe lângă procesul civil, mai existau încă două dosare penale aflate pe rolul organelor de urmărire penală, având ca obiect infracţiunea de tulburare de posesie, deoarece victima era nemulţumită de faptul că inculpatul trecea pe terenul ce îi aparţinea, iar în cadrul procesului civil revendica o servitute de trecere.

În timp ce consumau bere, victima a întrebat inculpatul dacă insistă în judecarea cauzei civile pentru a şti dacă mai rămân sau nu prieteni. De la discuţiile despre problemele mai vechi vizând terenul, a urmat un schimb de replici între cei doi. Cu toate aceste cei doi au plecat împreună la un local din comună, unde au continuat să consume băuturi alcoolice şi unde victima a continuat să insiste pentru încetarea procesului dintre ei. Discuţiile au degenerat, culminând cu aplicare unei lovituri de câtre inculpat, cu palma, victimei, care a căzut pe spate.  Victima şi-a sunat fratele, spunându-i ce a păţit, iar fratele a sfătuit victima să îl lase în pace pe inculpat, deoarece era cunoscut  comportamentul violent al acestuia pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Victima s-a întors la masă, i-a oferit o bere inculpatului RĂCĂŞAN  DRAGOŞ – CĂTĂLIN în semn de împăcare, după care a părăsit localul. 

Inculpatul s-a deplasat la un alt local, iar victima la locuinţa sa. Victima a transmis un mesaj inculpatului, iar acesta a decis să se deplaseze la locuinţa acesteia pentru a discuta. S-a deplasat cu un martor şi de cum a ajuns şi a văzut victima, care i-a ieşit în întâmpinare şi i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei. Cei doi s-au încăierat, inculpatul aplicând multiple lovituri victimei, după care, împreună cu prietenii cu care venise a plecat de la faţa locului, lăsând victima în inconştienţă într-un şanţ de scurgere a apelor pluviale.  După plecare inculpatului, fratele victimei şi paznicul comunal au căutat victima, găsind-o în şanţ. A fost chemată ambulanţa, care nu a putut decât să constate intervenire decesului.

La necropsie s-au identificat pe corpul victimei 32 de semne de violenţă, din care 28 la nivelul părţii superioare a corpului, iar 8 dintre acestea la nivelul capului. Leziunile de la nivelul mâinilor au fost leziuni de autoapărare. Cauza medicală a morţii a fost hemoragia internă, consecinţa rupturii de mezenter.

La data de 21.06.2010 inculpatul  RĂCĂŞAN  DRAGOŞ – CĂTĂLIN a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 22.06.2010 a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită, dată de la care inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv până la data de 20.07.2010, când Curtea de Apel Constanţa a dispus punerea acestuia în libertate, înlocuind măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea Topolog.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                                

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Tânăr prins cu Cannabis pe plajă, la Vama Veche, începe procesul (RECHIZITORIU)

13 May 2024 408

Rechizitoriu pentru Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, suspectată de purtare abuzivă! (DOCUMENT)

07 May 2024 743

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 809

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 827

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 917

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1255

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 976

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1091

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1881

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 890

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1096

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1160

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1086

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2187

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 841