Florin Gheorghe - „Spitalul de ortopedie Eforie Sud reprezintă o miză imobiliară uriașă”

Spitalul de Ortopedie din localitatea Eforie Sud a reprezentat ]n ultimii ani, o veșnică problemă pentru autoritățile constănțene. Interesele imobiliare din zonă, lipsa de finanțare din sectorul sanitar dar și dezinteresul autorităților locale sau centrale au adus această unitate medicală în pragul colapsului.
Spitalul de Ortopedie a fost preluat în cursul verii ca secţie a Spitalului Judeţean Constanţa, cu scopul declarat al eficientizării şi menţinerii activităţii.

Deputatul constănțean Florin Gheorghe, crede că eficientizarea propusă a fost doar una de fațadă. „După cum bine cunoaşteţi, spitalul are o tradiţie de peste 100 de ani în tratarea afecţiunilor ortopedice şi numărul de pacienţi trataţi, chiar şi în ultimele luni, este unul dintre cele mai ridicate. Cu toate acestea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a decis închiderea acestui spital şi concedierea medicilor”, a declarat deputatul constănțean.

Parlamentarul PDL a decis să îi adreseze un set de întrebări Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, referitoare la Spitalul de Ortpedie din Eforie Sud. „Având în vedere faptul că Spitalul de Ortopedie din localitatea Eforie Sud deţine un patrimoniu imobiliar excepţional (terenuri, clădiri, plajă), vă rog să îmi comunicaţi, domnule Ministru, următoarele:sunteţi informat despre motivele reale ale închiderii Spitalului de Ortopedie din localitatea Eforie Sud? Personal, dar şi în calitate de Ministru al Sănătăţii, sunteţi de acord cu decizia managerului S.J.U. Constanţa prin care s-a dispus închiderea Spitalului de Ortopedie Eforie Sud? Totodată având în vedere specificul staţiunii turistice Eforie Sud şi specificul turiştilor care vizitează această staţiune, cum veţi compensa absenţa serviciilor de tratament ortopedic din această staţiune?” l-a întrebat Florin Gheorghe pe ministrul sănătății.

De asemenea, deputatul constănțean l-a mai întrebat pe Eugen Nicolăescu dacă poate garanta faptul că închiderea Spitalului de Ortopedie Eforie Sud nu a fost determinată de miza imobiliară uriaşă şi că patrimoniul acestuia nu va lua o cu totul altă destinaţie, și, totodată a cerut să găsească o soluţie pentru medicii care şi-au pierdut locul de muncă, în contextul în care România pierde zilnic zeci de medici.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

iuly

04 Dec, 2013 17:41

este bine ce spune d-nul deputat dar cam tarziu -d-nul ministru al sanatatii stie pt ca a fost informat prin memoriile facute de medicii din spital, de asemenea si prefectul Constantei a fost instiintat printr-un memoriu -la curent este si deputatul PSD de C-ta d-nul Madalin Voicu -sper ca in viitor sa aibe grije DNA de mafia din judetul C-ta condusa de mai marii nostri alesi

Articole asemanatoare

Județul Constanța O firmă sud-coreeană se aliază cu Candu Energy pentru modernizarea reactorului 1 de la Cernavodă

06 May 2024 250

Abras SRL continuă demersurile pentru ridicarea unui imobil de patru etaje pe strada Napoli din Constanța

06 May 2024 322

Un bloc de șase etaje va fi ridicat în cartierul Palazu Mare de doi afaceriști din Tulcea

06 May 2024 820

APM Constanța va emite acordul de mediu Activitate experimentală privind stocarea carbonului organic în Marea Neagră, desfășurată de GeoEcoMar

02 May 2024 404

Proiectul, depus la APM Constanța O firmă din București va construi un centru comercial în Medgidia

02 May 2024 526

Licitații Constanța Cine va asigura paza, protecția, supravegherea permanentă și transport valori pentru sediile CERONAV? (DOCUMENT)

01 May 2024 451

Primăria Constanța cumpără hrană pentru pentru câinii fără stăpân din adăpostul municipalității

01 May 2024 355

Reprezentanții Uniunii Elevilor, la Consiliul Județean Constanța pe problema transportului elevilor

30 Apr 2024 589

Dezbatere publică la APM Constanța pentru blocul de 11 etaje, edificat de Maritimo Residence SRL pe strada Ștefăniță Vodă

30 Apr 2024 817

Istoria captivantă a tarotului și tipurile de tarot existente

30 Apr 2024 328

Primăria Constanța anunță un nou pas pentru construirea garajului de autobuze

30 Apr 2024 398

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea celebrelor bariere în Stațiunea Mamaia?

28 Apr 2024 1830

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 851

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 2798

Proiectul a fost depus la APM Constanța Port Azuro SRL investește într-un nou restaurant în Portul turistic Mangalia

25 Apr 2024 530