Încă un pas în declararea oraşului Năvodari, oraş turistic

Consilierii din cadrul Consiliului Local al oraşului Năvodari au aprobat bugetul pentru anul în curs şi şi-au dat acordul pentru procedurile privind declararea zonei de sud a oraşului drept zonă turistică de interes naţional

Aleşii locali ai oraşului Năvodari au fost chemaţi aseară de primarul Nicolae Matei în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi supune spre aprobare proiectul bugetului aferent anului în curs. De asemenea, în lista proiectelor discutate s-au aflat mai multe iniţiative ale edilului ce ţin de dezvoltarea şi bunul mers al oraşului. Dintre acestea amintim aprobarea regulamentului de funcţionare al Poliţiei Locale, aprobarea unor scutiri la plata taxelor şi impozitelor locale, acordarea unor ajutoare pentru persoanele nevoiaşe în baza actelor de stare civilă, dar şi mai multe proiecte privind prelungirea unor contracte de închiriere de terenuri în zona localităţii Năvodari.

De departe, cel mai important proiect înscris în convocator priveşte aprobarea documentelor necesare în vederea declarării zonei de sud a oraşului Năvodari ca staţiune de interes naţional şi depunerea acestor documente la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Mai mult decât acestea, primarul Matei a primit vot pozitiv din partea Consiliului Local şi pentru proiectele privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Locale de Ordine Publică şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale Năvodari.

Pe ordindea de zi a întâlnirii au fost înscrise un număr de 43 de proiecte de hotărâre, dintre acestea iniţiativele cu numerele 21, 22, 34, 35 şi 40 au fost retrase de la discuţii pentru a analiză amănunţită şi introducerea lor în convocatorul următoarei întâlniri a CL. Cele cinci proiecte de hotărâre se refereau la anumite proceduri privind vânzarea sau concesionarea unor terenuri în zona oraşului Năvodari.

Trecând la proiectele discutate, primul abordat a fost cel privind aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2011. În acest caz, aleşii locali şi-au dat acordul în vederea cheltuirii banilor publici conform listei alcătuite pentru acest an de primarul Nicolae Matei şi echipa de lucru din cadrul administraţiei oraşului.

Lista proiectelor aprobate de CL continuă cu alte proiecte iniţiate de primarul Nicolae Matei, proiecte de decurg din proiectul bugetului, respectiv: acordarea unor înlesniri la plata impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice conform art. 286 din Legea 571/2003, scutiri de la plata impozitului pe clădiri şi terenul aferent, aplicarea articolului nr. 8 alin 7 din Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, acordarea unor servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi, tot la capitolul proiecte sociale este înscris şi cel privind acordarea de înlesniri la plata unor venituri ale bugetului local, dar şi proiectul de acordare a unor ajutoare în vederea întocmirii actelor de stare civilă.

Turismul de litoral, valorificat de primarul Matei

Poate unul dintre cele mai importante proiecte înscrise pe ordinea de zi a şedinţei este proiectul trecut în convocator la numărul 17. Iniţiativa primarului Matei se referă la „aprobarea studiului de fundamentare pentru atestarea zonei de sud a oraşului Năvodari ca staţiune de interes naţional şi depunerea cererii de atestare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului". „Intenţia mea de a face din oraşul Năvodari, staţiune turistică - nu este de azi, de ieri, îmi doresc de mult şi de aceea spun că este nevoie ca aleşii locali să fi înţeles faptul că oraşul Năvodari are nevoie să se dezvolte din punct de vedere turistic şi nu trebuie să pierdem acest proiect ce ne-ar ajuta mult pe viitor", ţine să precizeze primarul Nicolae Matei.

Mai departe, în convocator, la proiectul de hotărâre cu numărul 20, primarul propune Consiliului Local ca serviciul de apă să fie preluat de compania constănţeană SC RAJA SA, oraşul Năvodari nefiind singura localitate care a procedat în acest fel; tot mai multe localităţi alegând ca de serviciul de apă să se ocupe RAJA SA.

Tot de votul CL va avea nevoie edilul Năvodariului şi pentru proiectele privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Locale de Ordine Publică şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale Năvodari, după ce de anul acesta ea a fost reînfiinţată.

La invitaţia primarului Matei au răspuns toţi cei 19 consilieri aleşi să reprezimte oraşul în acest mandat.

# DEPARTAMENT MASS - MEDIA #


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CJC cere acord de mediu pentru proiectul „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”

19 May 2024 297

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 570

Lotul de skandenberg al Constanței, rezultate deosebite la Campionatul de Armwrestling IFA 2024

18 May 2024 492

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 800

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2422

„Împreună scriem istorie!“ Ce performanță! Carol Popa, de la CSM Constanța, pe primul loc în clasamentul european (GALERIE FOTO)

16 May 2024 774

Tomis Spartan Division Constanța, 12 medalii la competiția internațională de la Varna (GALERIE FOTO)

14 May 2024 450

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1532

Alegeri locale 2024 Horia Constantinescu- „Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“

12 May 2024 719

Statul ia în calcul să investească într-un parc tematic major pe litoral

12 May 2024 774

Imobiliare Constanța Plajă amenajată și beach bar! Autorizație de construire pentru firmele familiei Carabaș

12 May 2024 1279

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3444

Justiție Constanța ABADL Dobrogea Litoral a fost dată în judecată de o firmă din București

10 May 2024 554

CSM Constanța Fetele de la sambo merg la Campionatele Europene, iar triatloniștii se duc la Cupa Europeană de Juniori. Programul complet al săptămânii

10 May 2024 389

Justiție Constanța. Cererea de chemare în judecată formulată de Răsărit de Soare SRL în contradictoriu cu ABADL Dobrogea Litoral, respinsă de magistrați

10 May 2024 406