Tribunalul Constanta a respins ca neintemeiata cererea formulata de 6 societati din Cernavoda

14 aprilie 2009

Comunicat de presa

Tribunalul Constanta a respins ca neintemeiata cererea formulata de 6 societati comerciale  din Cernavoda privind suspendarea executarii actului administrativ constituit de HCL nr.58 adoptata de Consiliul local Cernavoda.

Consiliul local  Cernavoda a adoptat in luna septembrie a anului trecut  hotararea nr. 58,  prin care  interzicea accesul masinilor in zona centrala a orasului si propunea transformarea acesteia intr-o zona pietonala, de promenada pentru locuitorii orasului. Hotararea a fost aprobata de consilierii locali si acceptata de catre cetatenii orasului. Acest lucru s-a vazut  in urma unui sondaj de opinie  pe care Primaria l-a desfasurat in randul locuitorilor orasului. 77% dintre persoanele intervievate  considera ca interzicerea circulatiei masinilor in centrul orasului este benefica pentru toata lumea si  88 %  isi doresc ca  centrul orasului sa devina  un loc linistit de promenada, un loc de intalnire pentru tineri si varstnici, un loc lipsit de poluare.

In motivarea cererii de suspendare a actului administrativ, respectivele societati au reclamat faptul ca  le este afectata activitatea economica dar fara sa faca dovada prejudiciului, in conditiile  art. 1169 Codul Civil. De asemenea, reclamantele au sustinut ca  intampina dificultati in activitatea de aprovizionare, motiv neintemeiat, pentru ca prin aceeasi hotarare, administratia locala permite accesul masinilor care aprovizioneaza spatiile din zona centrala.
In actiunea de suspendare a unui act administrativ menit sa imbunatateasca viata cernavodenilor, nu s-au alaturat si ceilalti agenti economici din zona centrala aflati in numar mult mai mare. Acestia  au inteles avantajele unui centru pietonal pentru vadul comercial care se creaza.

Administratia locala va incepe in scurt timp lucrarile de modernizare a centrului orasului care constau in extinderea si modernizarea parcului central, reabilitarea sistemului de apa – canalizare, pavarea trotuarelor si aleilor.

Biroul de presa 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PMP a atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o hotărâre a BEC privind reprezentarea în secţiile de vot din străinătate şi a cerut anularea ei

03 May 2024 408

În județul Constanța Sportiva Ana Andreea Beatrice va deveni cetățean de onoare al Mangaliei

03 May 2024 414

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 401

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 582

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 678

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 686

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 546

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1048

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 670

Firme Constanța CL Cernavodă preia rolul de asociat unic în Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL

22 Apr 2024 523

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 526

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 493

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 480

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 441

Ședință CLM Excedent de peste 130 de milioane lei. Cum arată execuția bugetară a municipiului Constanța la 31martie 2024 (DOCUMENT)

22 Apr 2024 496