Scrisoare deschisă adresată Primului ministru, domnul Emil Boc

Stimate domnule Prim-ministru Emil Boc,

Vă scriu această scrisoare deschisă ca urmare a lipsei dumneavoastră de reacţie la sutele de adrese oficiale trimise de mine în perioada 2008-2011 şi în care vă solicitam să alocaţi judeţului Vrancea sumele de bani necesare lucrărilor de modernizare a drumului naţional 2 D, pentru repararea drumului Soveja-Coaşa-Lepşa sau a drumurilor calamitate de inundaţiile succesive cu care s-a confruntat judeţul Vrancea în ultimii ani de zile.

Din păcate nevoile cetăţenilor noştri nu au ajuns la urechile dumneavoastră, cel mai probabil din cauza criteriilor politice pe care le-aţi adus la Guvern şi care trag România în jos, în fiecare zi.

În calitate de reprezentant legitim al intereselor cetăţenilor judeţului Vrancea şi în numele lor, vă solicit public dumneavoastră, domnule Prim-ministru Emil Boc, membrilor Guvernului şi parlamentarilor PDL, explicaţii în legătură cu sistarea lucrărilor la DN 2 D Focşani-Ojdula-Târgu Secuiesc. Totodată, vă solicit explicaţii şi în legătură cu promisiunile neonorate privind alocarea de fonduri pentru reabilitarea drumului Lepşa-Coaşa-Soveja, dar şi în legătură cu faptul că, deşi Consiliul Judeţean Vrancea a solicitat Guvernului, an după an, 400 milioane lei - bani necesari refacerii infrastructurii afectate de inundaţii, nu aţi catadicsit să ne alocaţi aceste fonduri nici după cinci ani de zile.

În aceeaşi situaţie se află şi DN 2 R Mărtineşti-Bogza-Dumbrăveni-Dumitreşti-Jitia şi DN 2 N Jitia-Vintileasca-Bahnele pentru care am cerut în fiecare an, alocarea de sume prin Legea bugetului de stat, pentru reabilitarea lor. Aceste două drumuri sunt într-o stare jalnică, pline de gropi, afectate de alunecări de teren, nesemnalizate şi pun zilnic în pericol viaţa şi integritatea vrâncenilor care circulă pe ele. Miniştrii Transporturilor din guvernele conduse de dumneavoastră au promis de nenumărate ori alocarea de fonduri pentru aceste două drumuri, dar acest lucru, evident, nu s-a întâmplat. Asta şi pentru că parlamentarii PDL de Vrancea au votat împotriva amendamentelor la legea bugetului care vizau reabilitarea acestor drumuri.

Solicit aceste explicaţii în numele cetăţenilor judeţului Vrancea, care au dreptul, la fel ca şi alţi români, la o infrastructură de calitate. Lipsa de implicare a Guvernului şi refuzul de a aloca sumele solicitate, în ciuda sutelor de adrese trimise Preşedintelui României, Primului-ministru şi membrilor Cabinetului Boc, m-au determinat să cred că vrâncenii sunt victimele intereselor politice ale actualului Guvern care nu vrea să aloce fondurile necesare dezvoltării infrastructurii decât în zonele controlate de către PDL.

Domnule Prim-ministru, vă reamintesc că în prezenţa mea şi a reprezentanţilor PDL din judeţul Vrancea aţi promis că veţi aloca banii necesari pentru finalizarea, în 2011, a drumului naţional 2D, Focşani-Ojdula-Târgul Secuiesc. Aţi făcut această promisiune cu ocazia vizitei dumneavoastră în Vrancea, în martie 2010! Tot atunci aţi promis că veţi ajuta la revitalizarea zonei turistice Soveja-Tulnici, prin alocarea fondurilor necesare pentru reabilitarea celor 15 kilometri din DN 2 L Soveja-Coaşa-Lepşa - drum care este închis, temporar. Aţi spus, conform presei vremii, că va fi o „prioritate pentru Guvern de a găsi resursele necesare de finanţare a lucrărilor pentru un asemenea obiectiv, care poate ajuta zona, din punct de vedere turistic".

După un an de zile, realitatea arată total diferit, iar concluzia mea este aceea că toate promisiunile dumneavoastră faţă de vrânceni au fost doar minciuni.

La ora la care vorbim, lucrările la drumul naţional 2 D Focşani-Târgu Secuiesc au fost oprite din cauza lipsei de finanţare. Domnule Prim-ministru, luaţi-vă colegii de la PDL şi mergeţi pe DN 2 D să vedeţi cum arată un drum abandonat. Să vedeţi zeci de brazi căzuţi pe drum, să vedeţi cum se surpă asfaltul abia turnat pentru că nu aţi mai vrut să plătiţi pentru consolidările de mal! Este regretabil! Acest drum ar fi putut fi finalizat cu mult timp în urmă, iar acum, acolo unde lucrările nu s-au terminat, drumul se ruinează, ca urmare a lipsei de interes şi implicare a dumneavoastră! Dumneavoastră, cei din PDL, nu aţi vrut să finalizăm acest drum fiindcă s-ar fi considerat că realizarea acestuia va deveni un succes al lui Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD.

Le transmit celor care au hotărât că finanţarea lucrărilor trebuie oprită pe criterii politice că au comis o mare greşeală şi un abuz! Este de notorietate şi nimeni nu poate nega faptul ca mi-am dorit să modernizez acest drum, nu pentru faima mea politică, ci pentru a deschide o axă de circulaţie eficientă şi rapidă între Ardeal şi Dobrogea, în care municipiul Focşani şi judeţul Vrancea să devină o legătură nodală.

Planşele acestui proiect au stat dosite cu anii prin Ministerul Transporturilor şi într-un final, lucrările au demarat! Acum, prin sistarea lor, vom ajunge în situaţia de a vedea cum acesta se deteriorează ca orice lucru neterminat şi abandonat. S-a întâmplat acelaşi lucru şi cu drumul naţional Focşani-Odobeşti-Andreiaşu, unde Guvernarea PSD a turnat primul strat de asfalt şi, pentru că PDL nu a mai vrut să dea bani în Vrancea, stratul de uzură nu s-a mai turnat iar drumul s-a stricat din nou.

Am făcut aceste precizări pentru a arăta că avem de-a face cu un joc politicianist, în care interesele de partid sunt puse înaintea intereselor generale. Am dat publicităţii această scrisoare deschisă pentru că am constatat că adresa cu nr 1254/11.02.2009, adresa cu nr. 1255/11.02.2009, adresa cu nr. 2087/10.03.2009 şi alte zeci şi sute de adrese în care vă aduceam la cunoştinţă aceste lucruri nu au avut nici un efect asupra dumneavoastră.

Pe această cale am vrut să trag un semnal de alarmă în legătură cu faptul că cei care pierd în urma deciziilor nedrepte ale dumneavoastră sunt cetăţenii judeţului Vrancea. Pierd, în primul rând, pentru că PDL nu alocă, din taxele şi impozitele plătite de noi, vrâncenii, banii necesari modernizării drumurilor din judeţ. În al doilea rând, pierd prin faptul că lucrările efectuate nu sunt duse până la capăt, fapt ce duce la deteriorarea lor într-un interval de timp scurt.

Stimaţi guvernanţi, sintagma „Aici sunt banii dumneavoastră!" a fost inventată de un fost lider marcant al PDL. Din păcate, pe drumurile din judeţ, singura pancartă care poate fi afişată este „Zero bani de la Guvernul Boc pentru Vrancea". Un mesaj pe care intenţionez să îl afişez pentru a-i informa pe vrânceni că actualul executiv sabotează administraţia judeţeană pentru singura „vină" de a nu fi de aceeaşi culoare cu administraţia centrală.

Această formă extremă de protest este, în opinia mea, singura soluţie de răspuns la tupeul de a minţi pe care îl afişează Cabinetul Boc şi Primul ministru!

„Zero bani de la Guvernul Boc pentru Vrancea" este mesajul pe care vrâncenii l-au perceput deja, iar, atunci când va fi cazul, mesajul lor va fi „Zero voturi pentru PDL", indiferent care sunt oamenii puşi să candideze pe liste. „Zero voturi pentru PDL" este mesajul pe care îl vor transmite, în replică, la toate umilinţele, presiunile, minciunile şi promisiunile neonorate ale celor de la Guvern.

În finalul scrisorii mele, vreau să le transmit vrâncenilor mei dragi că, indiferent cât de greu va fi, noi, administraţia judeţeană, ne vom bate pentru interesele Vrancei şi pentru interesele cetăţenilor ei pe care îi punem pe primul loc!

Aşa să îmi ajute Dumnezeu!

PREŞEDINTE,

MARIAN OPRIŞAN


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 826

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1027

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1278

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 885

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 727

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 564

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 780

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 654

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 576

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 904

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 591

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 718

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 734

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 608