RADET

Evenimentul „Constanța – orașul energiei durabile”, organizat de RADET Constanța și Primăria Constanța (galerie foto)

În fiecare an în luna iunie se derulează un amplu program de activități dedicate promovării soluțiilor de energie durabile sub egida Săptămânii europene a energiei durabile – www.eusew.eu. În cadrul acestui eveniment a devenit deja tradițional ca Universitatea Ovidius din Constanța împreună cu Primăria Municipiului Constanța și R.A.D.E.T. Constanța, să organizeze evenimentul intitulat ”Constanța – orașul energiei durabile”.

Anul acesta, evenimentul în formatul unei conferințe, se desfășoară în perioada 20-21 iunie și are ca temă centrală ”Clădirile cu consum de energie aproape zero – nZEB”. La acest eveniment au fost invitați specialiști din domeniu, de la URBAN INCERC București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, întreprinderi specializate în dezvoltarea de soluții inovative pentru izolarea clădirilor și a instalațiilor, gestionarea informațiilor legate de distribuția și consumul de energie, producători de echipamente și instalații termice, reprezentanți ai societății civile și alte organizații, alături de specialiștii constănțeni din sectorul de producere și distribuție a energiei.
Programul conferinței a inclus prezentări și dezbateri cu privire la concepte, principii, metode de conservare a energiei, de reducere a impactului asupra mediului înconjurător, soluții de finanțare și exemple de bune practici.

În urma dezbaterilor au fost indentificate o serie de proiecte cu privire la dezvoltarea unor soluții aplicabile la instituții publice, cum ar fi școli și grădinițe, prin conversia acestora în clădiri de tip nZEB și racordarea lor la rețeaua SACET. De asemenea, au fost formulate propuneri de proiecte legate de formarea resursei umane și de promovare a surselor regenerabile de energie.

Cu prilejul acestei manifestări a fost lansat oficial în România proiectul soWHat – proiect de cercetare și inovare pentru dezvoltarea de soluții de integrare a fluxurilor de energie termică reziduală provenită din diferite sectoare industriale în rețeaua SACET. La proiect participă un larg consorțiu european coordonat de compania IES R&D din Irlanda și este finanțat prin programul Orizont 2020 al Comisiei Europene. Din România participă la proiect R.A.D.E.T. Constanța și Cluster-ul MEDGreen.
Programul manifestării este atașat la prezenta.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avarie la CET Palas. Mai mulţi abonaţi din Constanţa rămân fără apă caldă

23 Aug 2019 179

RADET Constanţa face angajări. Tichete de masă şi salariu avantajos

21 Aug 2019 707

Avarie la CET Palas. Abonaţi din Constanţa rămân fără apă caldă

21 Aug 2019 560

Reprezentanții RADET Constanța vor efectua citirea contoarelor de energie termică montate la consumatori

20 Aug 2019 486

Mai mulţi abonaţi din Constanţa rămân fără apă

18 Aug 2019 4207

RADET Constanța scoate la concurs mai multe posturi

05 Aug 2019 497

RADET Constanța face angajări

31 Jul 2019 608

Atenţie, constănţeni! RADET Constanţa citeşte contoarele de energie termică montate la consumatori

22 Jul 2019 774

RADET anunţă Avarie la CET Constanţa. Ce zonă din municipiu este afectată

18 Jul 2019 993

RADET Constanţa, anunţ pentru reprezentanţii asociaţiilor de locatari şi proprietari

04 Jul 2019 1350

O avarie CET Palas afectează furnizarea apei calde în Constanţa

04 Jul 2019 1154

Anunţ RADET. Electrocentrale Constanţa înregistrează o avarie, astfel că într-o zonă din municipiu nu poate asigura apa caldă

02 Jul 2019 805

Anunţ RADET. Electrocentrale Constanţa înregistrează o avarie. Iată zona în care nu poate asigura apa caldă

29 Jun 2019 1618

Consilierii locali municipali decid Cine va fi administratorul special al RADET (document)

24 Jun 2019 1193

RADET Constanța face angajări

20 Jun 2019 1374