voceaconstantei.ro Cozonac à la P`tite France


 Chef Gheorghe Murguleţ şi chef Victor Berger de la Restaurantul P`tite France ne învaţă cum să preparăm cozonacul cu accente franţuzeşti.

Pentru cinci cozonaci avem nevoie de:

1,5 kg făină,
90 gr. drojdie
30 gr. sare
zece ouă
100 ml lapte
2 păstăi de vanilie
2 cl rom
350 gr. de unt

Se amestecă totul şi se lasă la dospit. Umplutura se face cu multă nucă, puţin rumenită în prealabil, nutella şi coajă de portocale. Cozonacii se pun în tăvi şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Se coc la 170 grade până încep să se rumenească.

Poftă bună!

Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rețetă de cozonac pentru Paște. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

12 Apr 2023 1246

Centrulnatura.ro Paste raw vegan de dovlecei

05 Mar 2022 2164

Centrulnatura.ro Paste raw vegan de dovlecei

17 Nov 2021 2698

Tort cu crema caramel si crema de ciocolata cu cafea

12 Apr 2017 5816

Ecler cu crustă craqueline şi cremă caramel

30 Mar 2017 4479

Plăcintă cu năut şi spanac

28 Mar 2017 14359

Penne cu fasole si ton

25 Aug 2016 3512

Poftă bună cu Gina BradeaPaste rapide cu roşii şi dovlecei

27 Jul 2016 5118

Poftă bună cu Gina Bradea Paste rapide cu spanac şi ardei

22 Mar 2016 5559

LauraAdamache.ro Sos picant de rosii si ardei

19 Jul 2015 3449

Ecuisine.ro Spaghete cu sos pesto

10 May 2015 2714

ecuisine.ro Paste cu pui si sparanghel

22 Apr 2015 3817

Ecuisine.ro Tort de paste cu brânza

13 Apr 2015 3007

ecuisine.ro Cotlete de miel in sos de mustar

12 Apr 2015 4146

ecuisine.ro Tiramisu cu crema light

11 Apr 2015 3703