Ginsengul, elixirul de viaţă lungă


Rădăcinile de ginseng sunt cele ale căror proprietăţi terapeutice au făcut atât de populară această plantă. „Elixirul de viaţă lungă” este una dintre multiplele denumiri pe care le are, căpătată datorită capacităţii sale de a trata afecţiuni dintre cele mai diferite şi ale persoanelor din toate categoriile de vârstă.
Ginsengul a fost utilizat de mii de ani pentru capacitatea sa de a acţiona ca un tonic general fizic, dar mai ales psihic. Este indicat pentru eliminarea stărilor anxioase, depresive, a tulburărilor de memorie, a celor de malnutriţie şi convalescenţă şi a oboselii psihice. Toate porprietăţile terapeutice se datorează conţinutului ridicat de zinc, potasiu, fier, silicu şi vitaminele A, B1, B2, B5, B6, D3 şi E.
În uzul intern, rădăcina de ginseg poate preveni şi trata afecţiuni coronariene, digestive, dentare sau pulmonare. În plus, contribuie la tratarea anemiei, atritei, a infecţiilor virale şi poate stimula activitatea sistemului imunitar.
Ginsengul se comercializează în magazinele de profil sub formă de capsule, extracte lichide, pulbere uscată din rădăcină sau ceaiuri. Este contraindicat consumul de către persoanele hipertensive, femeile însărcinate şi cele care alăptează şi, de asemenea, trebuie evitată combinaţia de ginseng şi cafea sau alte substanţe stimulante, medicamente antiinflamatoare sau convulsive. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ashwagandha sau Ginseng Indian - 8 beneficii esențiale pentru sănătate

20 May 2022 2347

Ginsengul, bun pentru stres prelungit și anxietate

18 Feb 2017 1687

Sănătate Ceaiul de ginseng, un stimulent pentru celulele creierului

28 Nov 2015 1610

Sănătate Ce afecţiuni tratează ceaiurile

22 Mar 2015 1705

Sănătate Ceaiul de ginseng energizează organismul

18 Mar 2015 1264

Ginsengul românesc Cătina, vaccin antigripal natural

14 May 2014 1836