Sunătoarea, cel mai eficient antidepresiv natural


Sunătoarea este întânlită în zona de câmpie şi cea subalpină şi este folosită, în cantităţi industriale, în prepararea medicamentelor pentru tratarea şi prevenirea a numeroase afecţiuni. Ceaiul de sunătoare este foarte cunoscut datorită capacităţii sale de a acţiona ca antidepresiv. Dar, această plantă, infuzată sau folosită pentru uz extern, are numeroase alte beneficii. Este cunoscută ca plantă medicinală, dar efectele benefice pentru sănătate sunt încă surrinzătoare.
Sunătoarea conţine tanin, ulei volatil, glicozide, caroten, acid ascorbic şi vitamine ce asigură organismului un aport important de substanţe nutritive. Este folosită ca sedativ, antiseptic, antiinflamator şi cicatrizant.
Ceaiul de sunătoare ajută, aşa cum am zis, la îndepărtarea depresiei, a stărilor nevrotice şi a anxietăţii, dar este şi un bun remediu pentru afecţiunile gastrice şi hepato-biliare. Este recomandat în tratarea colitelor, ulcerelor şi bolilor reumatice. În plus, tinctura de sunătoare poate trata afecţiuni ale somnului precum insomnia sau somnul agitat. Sub formă de băi locale sau comprese cu infuzie sau tinctură, sunătoarea este indicată pentru tratarea arsurilor, hemoroizilor, plăgilor şi a inflamaţiilor gingivale.
Atenţie, alergia la sunătoare poate să apară sub forma unor erupţii cutanate sau a durerilor gastrice şi consumată în cantităţi excesive, poate duce la fotosensibilitate şi chiar fotodermie. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceaiul de sunătoare combate stările depresive și ameliorează simptomele de răceală și gripă

06 Jun 2020 2406

Sunătoarea reduce anxietatea. Iată alte beneficii

20 Feb 2017 1380

Sănătate Ceaiul de sunătoare ameliorează buna dispoziţie

10 Oct 2015 1984

Sănătate Uleiul de sunătoare regenerează pielea

05 May 2015 2220

Ceaiul de sunătoare, folosit în medicina naturistă

10 Nov 2014 3032

Sănătate Utilizările terapeutice ale sunătoarei

20 Oct 2014 1646