Comunicat UDTTMR - participare congres Crimeea

O delegaţie a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, condusă de preşedintele Gelil Eserghep, a participat în acest weekend la Congresul Tătarilor din Crimeea, eveniment în cadrul căruia a fost desemnată şi noua conducere a forului.

Refat Chubarov, care este şi preşedintele Congresului Mondial al Tătarilor în prezent, şi Remzi Ilyasov au fost cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Mejlis-ului, formă de conducere a Congresului. Cu 126 de voturi, Refat Chubarov a devenit noul preşedinte al tătarilor din Crimeea, în timp ce contracandidatul său a obţinut 114. Chubarov vine la conducerea Mejlis-ului după ce timp de 22 de ani, funcţia a fost deţinută de Mustafa Abdulcemil Kirimoglu.

„Îi urăm succes domnului Chubarov şi ne manifestăm, pe această cale, convingerea că va duce mai departe proiectele iniţiate de domnul Mustafa Abdulcemil Kirimoglu. Aşa cum i-am transmis şi personal, îl asigurăm şi public că se poate baza pe sprijinul nostru, al tătarilor din România. Avem numeroase proiecte comune pe care nu trebuie să le mai lăsăm să aştepte. Sunt proiecte care au în vedere susţinerea şi promovarea limbii tătare, a valorilor tradiţionale, atât în Crimeea, cât şi în România şi în alte colţuri ale lumii în care trăiesc tătari. Nu trebuie să uităm niciodată că nucleul este în Crimeea (Ucraina), dar, în acelaşi timp, trebuie să avem în vedere o consolidare a relaţiilor cu tătarii de pretutindeni, din toate colţurile lumii. Fiecare dintre noi, indiferent din ce colţ de lume venim, avem un rol deosebit de important în păstrarea valorilor noastre tradiţionale şi a comunităţii noastre peste ani”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

În prima zi a congresului, preşedintele Gelil Eserghep a adresat şi un mesaj tătarilor din Crimeea şi a înmânat plachete domnilor Mustafa Abdulcemil Kirimoglu, Refat Chubarov şi Ali Hamzin. Tot în deschiderea congresului, delegaţia din România a împărţit tuturor delegaţilor eşarfe şi insigne cu simbolurile tătarilor.
Congresul Tătarilor din Crimeea a avut loc la Simferopol, unde au participat 248 de delegaţi din Crimeea (Ucraina), dar şi invitaţi din România, Turcia, SUA, Germania, Franţa, Suedia şi Polonia.

Din delegaţia din România au mai făcut parte şi deputatul UDTTMR Varol Amet, prim-vicepreşedintele uniunii, Samir Menan, vicepreşedintele UDTTMR Nagi Gelal, şi subprefectul judeţului Constanţa, Iucsel Selamet.
 
Biroul de presă al UDTTMR                                                                 28 octombrie 2013
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 656

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 519

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 735

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 619

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 556

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 829

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 577

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 680

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 722

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 546

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 591

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 559

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 798

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3410

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14295