Adrian Gearâp, fostul consilier personal al fostului ministru Nemirschi Constănţean la conducerea Administraţiei Fondului pentru Mediu (documente)

DESCHIDERE.jpgÎn Monitorul Oficial al României de vineri a fost publicată decizia privind numirea lui Adrian Gearâp în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Adrian Gearâp este constănţean şi a fost, în timpul guvernării PSD-PDL, consilierul personal al fostului ministru al Mediului, social democratul Nicolae Nemirschi.

Numirea a fost confirmată chiar de Adrian Gearâp care însă nu a fost deloc comunicativ. El a declarat că „numirea este prea proaspătă", fapt pentru care consideră că e prematur să facă declaraţii. Înainte de a fi numit şef al Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gearâp era, potrivit propriilor declaraţii, „director de cabinet al Fondului pentru Mediu, al preşedintelui Fondului". În vârstă de 34 de ani, Adrian Gearâp este absolvent de studii economice.

„Nu-i pentru cine se pregăteşte..."

Adrian_Gearap_2.jpgPotrivit unor surse, constănţeanul ar fi „suflat" acest post PNL-ului. Se pare că şefia Administraţiei Fondului pentru Mediu fusese vizată de liberalii din Vrancea. Mai mult sau mai puţin surprinzător, fotoliul de director al AFM a revenit până la urmă unui constănţean care, conform declaraţiei de interese depuse pe 31 iulie 2012, nici nu este membrul vreunui partid politic. Cu toate acestea, surse din USL susţin că Adrian Gearâp este un apropiat al social democraţilor constănţeni. Lucru de înţeles, dacă ţinem cont de faptul că el a fost, aşa cum spuneam mai sus, consilierul lui Nemirschi. Menţionăm că actualul ministru al Mediului este social democrat, anume Rovana Plumb.

„...ci pentru cine se nimereşte"

Aceleaşi surse susţin că Adrian Gearâp este finul fostului ministru al Comunicaţiilor şi, asemenea, fost deputat PDL Răzvan Mustea. Mustea, focşănean de origine, este şi naşul de cununie al Elenei Băsescu, mezina familiei Băsescu.

Potrivit declaraţiei de avere, Adrian Gearâp deţine, alături de Anca Gearâp, două terenuri agricole în comuna Topraisar, ambele dobândite prin cumpărare.

Gearâp nu are însă nicio casă, niciun apartament şi nici nu deţine vreun autoturism.

Noul şef al Administraţiei Fondului pentru Mediu nu are nici conturi bancare. În schimb, el a acordat un împrumut în nume personal firmei Eta Group, împrumut în valoare fie de 80.000 de euro, fie de 180.000 de euro. Nu putem menţiona suma exactă, pentru că declaraţia de avere nu e perfect lizibilă.

În ceea ce priveşte datoriile, în declaraţia lui Gearâp figurează un împrumut în valoare de 180.000 de euro, contractat în 2008 de la Banca Transilvania şi scadent în 2023.

Cât despre venituri, noul şef al AFM a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un venit de 74.113 lei de la General Trade SRL, în calitate de director general. Soţia sa, Anca Gearâp, a realizat un venit de 24.101 lei, ca director comercial al Eta Group.

Aşa cum se arată în declaraţia de interese, Adrian Gearâp este acţionar în SC Eta Group SRL. Este, de asemenea, secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală Rom-Brazilia şi membru fondator al Asociaţiei Operatorilor Logistici şi a Depozitarilor de Produce Congelate şi Regrigerate din România.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu la Universitatea Ovidius Constanța Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a Dr. Marius Cambrea

17 May 2024 1121

Muzeul de Artă Constanța Expoziția „Confesiuni” a Lorettei Lorincz Băluță marchează retragerea ei din activitatea didactică

14 May 2024 346

Originar din Hârșova, județul Constanța La mulți ani scriitorului de science-fiction, George Ceaușu

21 Apr 2024 524

In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent în județul Constanța, participant la săpăturile de la Histria și Capidava

08 Apr 2024 583

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 736

Angajări Constanța Clubul Sportiv Năvodari caută muncitori calificați și inspectori de specialitate

31 Mar 2024 744

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 693

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 1481

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20737

Școala Gimnazială Nr. 1, Hârșova, județul Constanța face angajări. Ce posturi sunt scoase la concurs

28 Feb 2024 672

#citeșteDobrogea Viceamiralul Constantin Niculescu - Rizea, un ofițer devotat, în slujba Marinei Române

20 Feb 2024 5006

Concurs de angajare la Școala Gimnazială nr.12 ,,B.P.Hasdeu” Constanța. Ce post este vacant

19 Feb 2024 976

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31451

In memoriam Dimitrie Știubei, absolvent de studii de marină la Constanța și pictor al mării

16 Feb 2024 891

La mulți ani, Gheorghe Băișan, vasluian legat de Tulcea prin intermediul învățământului

13 Feb 2024 840