Fost subprefect, consilier judeţean, jurişti, un director de companie naţională Cine sunt angajaţii cabinetelor parlamentarilor de Constanţa

DESCHIDERE_Angajati_parlamentari.jpgDeputaţii şi senatorii constănţeni îşi pun la punct, în această perioadă, cabinetele parlamentare. O parte dintre ei au preferat să-şi păstreze, şi în noul mandat, vechea echipă. Noii parlamentari însă fie vor lucra împreună cu cei care le-au fost alături în campania electorală, fie încă îşi caută oameni de încredere.

Deputatul Colegiului 1, liberalul Gheorghe Dragomir, are trei angajaţi la cabinetul parlamentar: Cristina Caterinici, consilier parlamentar, Silvian Galiu, consilier, şi Marian Nazare, şofer. În mandatul trecut, deputatul PNL a avut patru angajaţi. A renunţat la cel de-al patrulea, însă, pe numele său Andra Smărăndescu, actual angajat la cabinetul parlamentar al colegului său de partid, deputatul Colegiului 2, Mihai Lupu.

Mihai Tararache, deputat PP-DD tot în Colegiul 1, a declarat că încă nu şi-a definitivat echipa de la cabinet. În orice caz, susţine el, vor fi oameni tineri, fără notorietate.

„Nu-mi dau viaţa pe mâna nimănui"

Deputatul Colegiului 7, social democratul Mircea Titus Dobre, are deocamdată doi angajaţi la cabinet. Consilierul parlamentar, altfel spus, cel care ca conduce cabinetul este Ana Maria Soare, studentă în anul III la Drept. Dobre susţine că tânăra a lucrat pentru el şi în campania electorală pentru scrutinul din 9 decembrie. Cel de-al doilea consilier este Florian Ilie, de profesie jurist. Acesta din urmă se ocupă, potrivit declaraţiilor deputatului PSD, de depunerea documentelor la Parlamentar, de informări şi ţine legătura cu grupul parlamentar. Mircea Titus Dobre a declarat că va mai angaja un consilier, de care va avea nevoie în teritoriu, în municipiul Constanţa.

Deputatul Colegiului 7 a menţionat că nu are şi nu va avea un şofer: „Nu-mi trebuie şofer, nu-mi dau viaţa pe mâna nimănui".

Fostul deputat PDL Mircea Iustian lucrează pentru Culeţu

În ceea ce-l priveşte pe deputatul Colegiului 9, Dănuţ Culeţu, fost prefect al judeţului Constanţa, acesta are la cabinetul parlamentar doar doi angajaţi. O tânără, pe nume Smaranda Toader şi, mai mult sau mai puţin surprinzător, pe Mircea Iustian, fost subprefect al judeţului Constanţa şi, de asemenea, fost deputatul PDL.

Deputatul Dănuţ Culeţu, liderul Forţei Civice - Filiala Constanţa, susţine că nu îşi va angaja şi un şofer: „Şofer? Ce-i ăla şofer? Nici când eram director de bancă nu am avut şofer".

Gheorghe Măndilă, consilier judeţean angajat la cabinet

Interesant, la cabinetul parlamentar al deputatului Colegiului 10, democrat liberalul Florin Gheorghe, este angajat un coleg de-al său de partid, anume Gheorghe Măndilă. Amintim că Măndilă a candidat la alegerile generale din iarna anului trecut pentru o funcţie de senator în Colegiul 3. Din vara lui 2012 însă, Măndilă este consilier în Consiliul Judeţean Constanţa. Cu alte cuvinte, pedelistul încearcă să îmbine, atât cât se poate, administraţia judeţeană cu activitatea din Legislativ, chiar dacă, ce-i drept, în aceasta din urmă a implicat mai de pe margine.

Oamenii senatorilor

Cabinetul senatorului Colegiului 1, liberalul Puiu Haşotti, este în continuare condus de Andreea Sprînceană.

Social democratul Nicolae Moga, senatorul Colegiului 2, are patru angajaţi la cabinetul său: Daniela Şerban, şefă de cabinet, care este, totodată, directorul economic al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Marinela Radu - secretară, Aurel Mitrana - consilier şi Stelian Ghiţă - şofer. Cu excepţia celui din urmă, Moga a avut aceeaşi echipă şi în legislatura 2008-2012.

Pentru moment, senatorul Marian Vasiliev (PP-DD) are doar doi angajaţi la cabinetul parlamentar. Proaspătul parlamentar susţine că a optat pentru oameni care i-au fost alături în timpul campaniei electorale, „chiar şi 14 ore pe zi". Este vorba despre Constantin Niţă, absolvent de Drept, şeful său de cabinet, şi de Dan Pleşa, consultant, licenţiat în Construcţii. Vasiliev a declarat că nu are un şofer. Senatorul Colegiului 2 are, deocamdată, un cabinet parlamentar în Mangalia şi unul, în curs de amenajare, în Cernavodă. Însă, susţine el, va face o cerere la Senat pentru a-şi deschide cabinete şi în afara colegiului său, anume unul în municipiul Constanţa şi unul în Năvodari.

Nu în ultimul rând, la cabinetul senatorial al democrat liberalului Gigi Chiru lucrează, deocamdată, două persoane: Elena Stavrositu - secretară, şi Ionuţ Simion - referent (şofer). Cel mai probabil, şeful de cabinet al senatorului Colegiului 4 va fi Vlatko Dimov, una dintre persoane apropiate de Chiru, care a lucrat pentru acesta în ultimele campanii. De asemenea, trebuie menţionat că, potrivit spuselor lui Dimov, la cabinetul parlamentarului urmează să mai fie angajate două persoane. În acest sens, susţine Dimov, ar fi fost depuse mai multe CV-uri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu la Universitatea Ovidius Constanța Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a Dr. Marius Cambrea

17 May 2024 1259

Muzeul de Artă Constanța Expoziția „Confesiuni” a Lorettei Lorincz Băluță marchează retragerea ei din activitatea didactică

14 May 2024 349

Originar din Hârșova, județul Constanța La mulți ani scriitorului de science-fiction, George Ceaușu

21 Apr 2024 525

In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent în județul Constanța, participant la săpăturile de la Histria și Capidava

08 Apr 2024 583

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 736

Angajări Constanța Clubul Sportiv Năvodari caută muncitori calificați și inspectori de specialitate

31 Mar 2024 753

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 693

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 1481

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20737

Școala Gimnazială Nr. 1, Hârșova, județul Constanța face angajări. Ce posturi sunt scoase la concurs

28 Feb 2024 672

#citeșteDobrogea Viceamiralul Constantin Niculescu - Rizea, un ofițer devotat, în slujba Marinei Române

20 Feb 2024 5006

Concurs de angajare la Școala Gimnazială nr.12 ,,B.P.Hasdeu” Constanța. Ce post este vacant

19 Feb 2024 978

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31453

In memoriam Dimitrie Știubei, absolvent de studii de marină la Constanța și pictor al mării

16 Feb 2024 894

La mulți ani, Gheorghe Băișan, vasluian legat de Tulcea prin intermediul învățământului

13 Feb 2024 840