Reprezentantii sindicatelor se intalnesc cu premierul Boc

Sindicatele vor avea astăzi o discuţie cu primul ministru Emil Boc, despre implicaţiile acordului cu FMI asupra politicii salariale, dar şi aspecte privind viitoarea lege a salarizării unice în domeniul bugetar, au informat surse oficiale.


O altă problemă anunţată pe agenda discuţiilor, potrivit sindicaliştilor, este intenţia Executivului de a îngheţa pe acest an acordarea tichetelor de vacanţă sau de cadouri. Faţă de această posibilitate, preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat, la postul naţional de radio, că sindicatele nu pot abandona un drept legitim, mai ales în contextul salarilor mici.
''Acest drept pentru care ne-am luptat trebuie păstrat, pentru că vine ca o completare firească a unor salarii mult prea mici'', a spus Petcu, la Radio România Actualităţi.
La rândul său, liderul CSDR Iacob Baciul a declarat la postul naţional de radio că sindicaliştii nu sunt de acord cu aspecte precum impozitarea suplimentară a salariilor mai mari decât al preşedintelui.
''Mergem cu un mandat foarte clar în legătură cu ordonanţa care se doreşte a fi reglementată, problema impozitării salariilor mai mari decât salariul preşedintelui cu 80%. Ni se pare, de asemenea, o aberaţie, pentru că atâta timp cât prin anumite legi oamenii au avut anumite drepturi, nu poţi să vii acum şi să spui că pentru o anumită categorie de salariaţi stabilim impozitul de 95% atâta timp cât vii cu argumente şi spui că dăm la ceilalţi că au salariile mici'', a spus Iacob Baciul.
Pe de altă parte, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat că Executivul s-a răzgândit şi a modificat textul proiectului de ordonanţă prin care se stipula ca în acest an să nu mai fie acordate tichete de cadouri sau de vacanţă. ''Datorită intervenţiilor indirecte făcute prin presă, textul spune că tichetele de vacanţă, ca şi tichetele cadou, se vor aplica în limita bugetului aprobat şi din resurse extrabugetare pentru sectorul administraţie publică locală''. a declarat Hossu la radio România Actualităţi.
Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul va începe consultările cu partenerii sociali - sindicate şi patronate - privind eventualele majorări salariale în 2009.
Iniţial, Executivul programase aceste dezbateri după data de 15 aprilie.
'Vom discuta, începând din această săptămână, cu partenerii sociali toate aspectele legate de politica Guvernului în materie fiscală, de politica salarială, potrivit angajamentelor pe care ni le-am luat la începutul acestui an, când am spus că după 15 aprilie vom începe discuţiile cu privire la eventualele majorări salariale în 2009', a afirmat Emil Boc.
El a precizat că discuţiile vor începe mai devreme pentru a prezenta conţinutul şi viziunea Guvernului, a sindicatelor şi a patronatelor cu privire la evoluţia economică a acestui an şi la toate politicile aferente.

Sursa: AGERPRES


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 116

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 467

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 809

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 796

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 629

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 774

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1020

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1398

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1645

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1039

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 826

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 640

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 857

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 729

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 605