15 parlamentari au demisionat din PNL, împreună cu fostul președinte, Ludovic Orban . Printre aceștia și un deputat de Constanța

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid.

Conform fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, alături de Ludovic Orban au demisionat din PNL alți 15 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

Conform Agerpres, printre demisionari se află Ionel Dancă şi Adrian Oros, dar și Bogdan Bola, deputat de Constanța. 

Foştii miniştri ai Muncii şi Agriculturii Violeta Alexandru şi Adrian Oros au criticat politica actualei conduceri a PNL de asociere cu PSD, pe care au calificat-o drept "greşită".
 

"Politica este o chestiune de încredere. Dacă prea mulţi din actuala conducere a PNL cred că poţi să-ţi baţi joc de încrederea oamenilor în tine, atunci când te uiţi în ochii lor şi le spui că tu le ceri votul pentru a învinge PSD, greşesc şi vreau să le transmit cu fermitate acest lucru. Din păcate, calcă în picioare munca atâtor liberali care au fost pe stradă şi le-au cerut oamenilor încrederea în PNL.

În ceea ce ne priveşte, nu ne permitem să pierdem încrederea oamenilor în noi, suntem oameni care am făcut campanie în stradă şi care le-am promis românilor că-i scăpăm de PSD. Al doilea motiv pentru care am decis să-mi dau demisia este pentru că am observat în PNL prea multă laşitate", a declarat Violeta Alexandru, care i-a chemat alături pe toţi liberalii "cu curaj" şi "coloană vertebrală".Alexandru Oros a spus că şi-a depus demisia 'cu tristeţe', motivul fiind acela că actuala echipă de conducere, "care a confiscat, care a pus ghearele pe PNL, a transformat acest partid din cel mai onorabil partid de pe scena politică românească în cea mai izolată şi nefrecventabilă formaţiune politică".
 

"Practic, au călcat în picioare atât istoria, cât şi tradiţia PNL, dar şi speranţele şi promisiunile făcute oamenilor atunci când, anul trecut, au votat o coaliţie de dreapta care să dezvolte România. Practic, au aruncat la picioarele PSD atât PNL, cât şi România", a susţinut Oros.


Ludovic Orban a precizat că a demisionat din PNL pentru că a rămas loial oamenilor care şi-au pus speranţele în acest partid, în care acum şi-au făcut loc 'minciuna', 'prostia', 'trădarea', 'laşitatea'.
 

"Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc astăzi în conducerea PNL, şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le-am detestat - minciuna, prostia, laşitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică", a afirmat Orban.Parlamentarii care şi-au înregistrat marţi demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).


Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Cameră, devenind deputat neafiliat. 

Sursa foto: Facebook/Ludovic Orban
Sursa text: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 410

USR cere demisia directorului SRI, Eduard Hellvig Cătălin Drulă - „Securitatea a fost un creator de mentalităţi"

20 Jun 2022 474

Un an pierdut, nicio demisie de onoare! Noul Regulament al parcărilor publice din municipiul Constanța trebuia să fie deja lansat în consultare publică

02 Jun 2022 1251

Social-democratul Marian Șerbănescu a demisionat din Consiliul Local Constanța. Care este propunerea PSD pentru mandatul rămas liber (DOCUMENT)

24 May 2022 664

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, despre solicitarea de demisie a Mirabelei Călin (VIDEO)

12 May 2022 901

Demisie la Consiliul Județean Constanța Cine va ocupa funcţia de consilier judeţean rămasă vacantă după demisia lui George Bădilă

04 May 2022 752

Dan Vîlceanu a demisionat din funcția de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene

06 Apr 2022 490

Președinta Organizației Județene de Femei a PNL Constanța, Mihaela Scrieciu a demisionat din partid și din calitatea de consilier județean

04 Apr 2022 2599

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, intenţionează să-şi prezinte demisia din funcţie

02 Apr 2022 647

Florin Cîţu şi-a anunţat demisia de la conducerea PNL (VIDEO)

02 Apr 2022 769

Will Smith a demisionat din Academia Oscarurilor. "Lista celor pe care i-am rănit este lungă şi îi include pe Chris, familia lui, mulţi dintre prietenii mei dragi şi apropiaţi"

02 Apr 2022 1137

Organizațiile PNL vor capul lui Florin Cîțu! Primarul Chițac și președintele CJC, Mihai Lupu, susținătorii fostului premier la Congresul de anul trecut

01 Apr 2022 2479

Viorica Dăncilă a demisionat din Partidul Social Democrat

29 Mar 2022 2060

Deputatul Dănuţ Aelenei a demisionat din AUR. „ Am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină"

29 Mar 2022 2231

Doina Voivozeanu demisionează de la conducerea Centrului Cultural Burada. Care este motivul și ce planuri are pentru viitor

28 Mar 2022 2406