70% din operatorii de cazinouri din țară susțin restricționarea totală a publicității


Discuțiile pe tema modificărilor legislative din domeniul jocurilor de noroc a ajuns într-o nouă fază. Inițiatorii proiectelor de lege care interzic sălile de jocuri în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori au avut o întâlnire cu reprezentanții industriei de gambling.
Aceștia din urmă au încercat să îi convingă pe parlamentari să introducă amendamente prin care unele locații să facă excepție de la regulă. De exemplu, s-a propus ca astfel de săli să poate funcționa în hoteluri și în centre comerciale, cu condiția să existe o delimitare clară între ele și spațiile pentru copii.
„Șaptezeci la sută din industrie susținem restricționarea totală a publicității. Astfel vom proteja minorul de contactul cu jocurile de noroc și persoana dispusă la adicție. Dacă restricționați sălile legiferate la vedere, nu veți face decât să afectați operatorii onești”, a spus Doru Gheorghiu, manager executiv al Romanian Bookmakers  - Patronatul Organizatorilor, Producătorilor și Exploatatorilor de Jocuri de Noroc din România. Acesta a ținut să precizeze că industria de gambling este unul dintre cei mai importanți plătitori de taxe, alimentând bugetul statului cu peste 600 de milioane de euro anual.
Patronatul centrelor comerciale a fost reprezentat de Laura Florea, care a transmis solicitarea de exceptare a acestor spații de la prevederile legii care ar urma să fie votată, întrucât „sălile din centre comerciale sunt izolate, nu au conexiune cu sălile de joacă pentru copii”.
La întâlnirea cu parlamentarii au fost prezent și un reprezentant al Loteriei Române, Vicențiu Râmniceanu, care a menționat că „din punct de vedere al dependenței pe care îl creează jocurile loto, nivelul e redus. Este o companie care exploatează un monopol care nu dă dependență în rândul jucătorilor de noroc”. Astfel, Loteria încearcă să se disocieze de alte agenții de gambling precum cele licențiate în România.

Alfred Simonis: „Statul nu trebuie să facă bani cu orice preț”

 
De partea cealaltă, reprezentanții Legislativului au spus că s-a ajuns la această situație din cauza faptului că operatorii de jocuri de noroc nu au făcut tot ce ar fi trebuit pentru protejarea minorilor și pentru limitarea numărului dependenților.
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și unul dintre cei mai importanți inițiatori ai proiectului de lege amintit, a avut o poziție fermă : „Noi, din partea cealaltă a mesei, nu avem industrie de apărat, avem oameni care își destramă familiile, părinți cu copii dependenți și invers. Așa ceva nu mai trecem cu vederea indiferent de impactul bugetar, statul nu trebuie să facă bani cu orice preț”.
Pesedistul a fost completat de deputatul liberal Adrian Cozma: „Știu domnilor, ați venit să ne ziceți cât de mult bine ne fac jocurile de noroc, copiilor noștri. Cu toți banii nu veți reuși de data aceasta să opriți această lege”.
În lupta contra jocurilor de noroc, Opoziția a făcut front comun cu Puterea, inițiind mai multe legi restrictive, precum cea prin care publicitatea la companiile de gambling să fie interzisă pe o rază de 300 de metri în jurul școlilor, parcurilor și lăcașelor de cult. Deputatul Diana Stoica, de la USR, a invocat copiii care și-au luat viața și adulții care și-au pierdut casa din cauza păcănelelor, precum și primarii care au pierdut la jocuri de noroc fondurile rezervate proiectelor edilitare.
În cazul în care va fi adoptată, legea prin care sălile de jocuri de noroc sunt scoase în afara localităților cu mai puțin de 15.000 de locuitori va reprezenta o lovitură pentru operatorii offline. Acestea reprezintă peste 90% din totalul localităților din România.
Totuși, parlamentarii au spus că vor lua în considerare poziția industriei de gambling și că este posibil să aducă unele modificări proiectului de lege, astfel încât acesta să fie unul rezonabil pentru toate părțile.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 484

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1180

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 641

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 334

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 594

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 266

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 538

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 839

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2121

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 748

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 632

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1541

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 602

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 422

Fotoreportaj Constanța Atmosferă de weekend pe Faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 886