A semnat Ordinul de începere a lucrărilor la Cazino Fostul ministru Ion Ștefan – „Și generațiile tinere merită un astfel de simbol readus la viață“ (FOTO)

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, și ing. Petre Badea, la deschiderea lucrărilor de la Cazino
  • La data de 13 ianuarie 2020, ministrul în funcție Ion Ștefan a semnat Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța, data stabilită pentru demararea oficială a lucrărilor fiind 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale.
  • În timpul mandatului său la Ministerul Dezvoltării, Ion Ștefan a dat constant asigurări că ministerul dispune de fondurile necesare reabilitării Cazinoului din Constanța.
„Cazino Constanța. O reabilitare a unei bijuterii arhitectonice pe care așteptăm cu toții să o admirăm în toată splendoarea sa“, acestea sunt cuvintele fostului ministru al Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, despre Cazinoul din Constanța.
 
Zilele trecute, fostul ministru a făcut o postare pe o rețea de socializare cu privire la desfășurarea lucrărilor de reabilitare la cel mai important monument istoric al Constanței.
 
Amintim, la data de 13 ianuarie 2020, ministrul în funcție Ion Ștefan a semnat Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța, data stabilită pentru demararea oficială a lucrărilor fiind 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale.
 


„Cazino Constanța. O reabilitare a unei bijuterii arhitectonice pe care așteptăm cu toții să o admirăm în toată splendoarea sa. Un proiect pe care l-am susținut cu toată inima în guvernarea liberală Ludovic Orban, ca ministru al lucrărilor publice“, a scris fostul ministru pe pagina sa oficială de Facebook.
 
„Toate amintirile de la Marea Neagră ale românilor sunt legate de această clădire. Și generațiile tinere merită un astfel de simbol readus la viață!“, a completat fostul șef al Dezvoltării și Lucrărilor Publice.
 
Amintim, totodată, că, în timpul mandatului său la Ministerul Dezvoltării, Ion Ștefan a dat constant asigurări că ministerul dispune de fondurile necesare reabilitării Cazinoului din Constanța.
 
Lucrările sunt în plină desfășurare la Cazino, acestea scoțând însă la iveală gradul mare de afectare a structurii de rezistență, după cum am arătat anterior într-un interviu exclusiv realizat de ZIUA de Constanța cu ing. Petre Badea, dir. companiei Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor.
 

Interviul complet poate fi accesat aici:
Cazinoul din Constanța, „prizonierul“ licitațiilor?!
Interviu în exclusivitate cu ing Petre Badea, dir. Aedificia Carpați – „Întreaga structură de rezistență este compromisă“. Cât mai durează lucrările (FOTO+VIDEO)


Sursa foto Cazino: Facebook.com - Ion Ștefan

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ministrul Dezvoltării
„Nu văd să mai existe, efectiv, niciun impediment pentru reabilitarea Cazinoului“

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazinoul, Comandamentul Marinei de pe faleza Constanța și MINAC, iluminate deja arhitectural (Galerie FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 185

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 285

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 323

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 588

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 527

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 926

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 434

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3705

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 543

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1769

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 703

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 357

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 624

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 309

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 577