Acțiune a ITM Constanța. Zeci de amenzi, aplicate

  • ITM Constanța a derulat acțiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru  îmbunătățirea securitații  și protecția sanătății lucrătorilor.
  • Peste 40 de amenzi au fost aplicate.
Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2020, aprobat de  Dantes Nicolae BRATU - Inspector General de Stat, în trimestrul II și IV s-a derulat acțiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru  îmbunătățirea securitații  și protecția sanătății lucrătorilor  care pot fi expuși unui potețial risc datorat atmosferelor explozive în  silozurile de cereale, fabricile de produse de brutărie și produse de panificație, fabricile de nutreţuri pentru hrana animalelor, fabricile de băuturi alcoolice, fabricile de mobilă și stațiile de distribuție a carburanților auto.

In activităţile de recepţionare, condiţionare, conservare, păstrare şi valorificare a produselor agricole, fabricare a pâinii, nutreţuri combinate, băuturi alcoolice, mobilă şi staţii de distribuţie a carburanţilor auto, riscul cel mai mare este reprezentat de producerea în anumite condiţii a autoaprinderilor şi mai ales, a incendiilor şi exploziilor deosebit de puternice.

Atât autoaprinderile cât şi incendiile care pot fi generate sunt pericole majore care uneori pot fi subestimate.

Acțiunea a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă în societăţile comerciale din domeniile de activitate menţionate mai sus.

Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatori și lucrători este un alt obiectiv al acestei acțiuni de control și nu în ultimul rând eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activităţile specifice  societăţilor comerciale din domeniile de activitate vizate de acţiune.

 Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă au controlat în perioada iunie – august  un număr de 18 angajatori,  cu un numar total de 2607 salariați. Au fost depistate 43 de neconformități pentru  s-au dispus măsuri de remediere și  s-au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale constând în avertismente și amenzi în valoare de 3.500 lei. In perioada octombrie – noiembrie s-a trecut la ultima etapa din aceasta acțiune în care s-a verificat  îndeplinirii măsurilor dispuse în etapa de control.

  Deficiențe constatate :  Neactualizarea instrucțiunilor proprii privind protecția împotriva exploziilor .

Sursă foto: ZIUA de Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legături cu fostul cuplu Petcu-Dospinescu Modificări în acționariatul Sterani Lounge SRL, firmă expropriată de municipalitate pentru amenajarea spațiului verde de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 824

ITM Constanța Victimele accidentelor de muncă, onorate de Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă

26 Apr 2024 359

ITM Constanța Amenzi de peste 100.000 de lei! Vezi ce nereguli au găsit inspectorii

24 Apr 2024 449

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 465

ITM Constanța Concursul național „Știu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile școlii” (FOTO)

10 Apr 2024 425

ITMConcursul național „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”

10 Apr 2024 308

În Constanța ITM a aplicat angajatorilor amenzi de 455.000 lei! Vezi ce nereguli au găsit inspectorii

09 Apr 2024 425

ITM„ Amenzi în valoare de 455.000 lei pentru nereguli în controalele din luna martie”

09 Apr 2024 284

De unde cumpără Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța servicii poștale? (DOCUMENT)

30 Mar 2024 472

DGABuzău/Un inspector ITM și un administrator de societate comercială, arestați preventiv pentru luare, respectiv dare de mită

29 Mar 2024 378

ITM„Fabricarea altor produse din minerale nemetalice"

27 Mar 2024 338

Știri Constanța Controale ale inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Constatări

27 Mar 2024 523

Decizie de ultimă oră în dosarul dintre Carmen Răducu și ITM Constanța. Iată ce au decis magistrații constănțeni

22 Mar 2024 929

ITM Constanța Controale în domeniul de demontare/dezasamblare a mașinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Constatări

15 Mar 2024 507

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța Amenzi în valoare de peste 200.000 lei pentru nereguli în controalele din luna februarie

13 Mar 2024 474