Actorul Marius Manole- „Ce am văzut aseară la Constanța m-a speriat, m-a întristat” (FOTO)

foto: facebook/ Marius Manole
Actorul Marius Manole, aflat la Constanța, si-a exprimat prin intermdiul unei rețele de socializare, dezamăgirea față de starea actuală a orașului și dorința de a lupta pentru îmbunătățirea sa.

Acesta subliniat că, deși Constanța are un mare potențial și ar putea fi o adevărată bijuterie, acest lucru nu se reflectă în realitate. Într-un eveniment recent, desfășurat pe malul mării, locuitorul a fost martor la un comportament dezaprobator al unor turiști și localnici, inclusiv aruncarea de țigări și ambalaje de bere pe jos, insultarea copiilor de către părinți și conducerea mașinilor pe contrasens.

Acesta a atribuit aceste comportamente unei culturi generale precare, rezultat al politicii și guvernării din ultimii 30 de ani.

El îndeamnă oamenii să lupte pentru schimbare și să sprijine instituțiile de cultură, să meargă la teatre, săli de concerte și muzee, să citească și să învețe.  


Vă prezentăm în continuarea postarea de pe pagina de socializare a actorului:


Bună dimineața! Sunt de ceva zile la Constanța. Oraș cu mare potențial, oraș care ar putea fi o bijuterie. Nu e. Nu numai că nu e, dar pare că nimeni niciodată nu s a îngrijit de el. Păcat. Aseară a fost sărbătore aici la malul mării. Mulți, foarte mulți turiști și localnici. Din păcate am văzut o Românie pe care nu aș fi vrut să o văd. Oameni care țipă, care își aruncă țigările și cutiile cu bere pe jos, mame care își înjură copii, mașini care merg pe contrasens, chelneri nesimțiți. Știu că nu e vina lor, că tot ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, toți cei care ne au condus în ultimii 30 de ani au făcut tot ce le a stat în putință să distrugă cultura, să ne facă să fim din ce în ce mai proști. Să fim ca ei.

Au reușit, în mare parte au reușit. Ne au făcut să fim după chipul și asemănarea lor. Nu vreau să mai vorbesc de politică, știți bine că am făcut o mai demult, mi am promis că mi văd de meserie și de viața mea, doar că viață mea e aici, în țara asta. Peste puțin vor fi iar alegeri, iar nu vom ști cu cine, iar vom spune că nu avem, că nu mai e speranță, că și așa tot rău e… Și poate că aveți dreptate.

Eu nu mai spun cu cine votez, eu stiu cu cine vreau să merg mai departe, încerc altceva decât e acum aici. Poate va fi mai bine, nu vreau să renunț… Ce am văzut aseară la Constanța m-a speriat, m a întristat, dar mi a dat putere să lupt mai departe. Vor să închidă, să comaseze, să distrugă instituțiile de cultura.. Îi sperie orice om care gândește, care citește, care e informat, care vorbește corect.. E pariul lor.



Luptați oameni buni, luptați cum puteți și pe unde puteți. Convingeți oamenii să intre în sălile de teatru, în sălile de concerte, în muzee, să citească , să admire, să învețe. E singura noastră șansă. Uitați aici, în orașul care ar fi trebuit să fie o bijuterie exista aceasta minune. Cum să ai așa ceva în centrul orașului și să o lași în paragina, fară să ți treacă prin cap să faci ceva, să o salvezi.

Cuuuum???? Care primar, care consilier județean, care om poate să facă așa o crima? O sinagogă construită în 1911 care ar putea fi … care ar putea fi…. multe ar putea fi, dar …Pentru cei care vor încă să viseze, să fie împreună, să creadă în bine și frumos, vă aștept deseară lângă Farul Genovez la concertul Corului Madrigal. Ora 21.00



Citește și:

Ziua Marinei Române 2023 LIVE VIDEO-TEXT. Spectacol fascinant de forță, tehnologie și tradiție la Constanța (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 09 octombrie 2023

10 Oct 2023 1379

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 august 2023

18 Aug 2023 1641

Constanța A șasea săptămână din SEAS aduce pe litoral un spectacol în care joacă Marius Manole și Carmen Tănase

14 Aug 2023 1261

Constanța Șase spectacole în a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

14 Aug 2023 889

Concert la răsăritul soarelui la Constanța susținut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”

14 Aug 2023 1704

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 iulie 2023

25 Jul 2023 1313

Judecătorii au respins un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat la DNA Constanța

07 Apr 2023 1438

Constanța Ave Maria- un eveniment unic pe malul Mării Negre susținut de Corul Madrigal și Marius Manole. Cum se va face accesul la concerte

03 Aug 2022 4250

Atletism Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa RMA și la Campionatul Municipal din București (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Jan 2022 2853

DNA Constanța Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, menținut sub control judiciar

20 Jan 2022 2374

Actorul Marius Manole a înapoiat astăzi decoraţia primită de la preşedintele Iohannis (VIDEO)

22 Nov 2021 1777

Marius Manole renunță la Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului, primit de la Iohannis „Mâine mă duc la Cotroceni să-i dau înapoi medalia. Mi-e rușine că o am acasă”

21 Nov 2021 1568

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 iulie 2021

14 Jul 2021 2425

Trimisă în judecată de DNA Constanța Irina Manole, fostă șefă în OFIR Tulcea, rămâne în arest la domiciliu

06 Jul 2021 2478

Atletism Mădălina Manole şi Marius Bîra, pe locul trei la Concursul Naţional de aruncări

28 Apr 2021 3679