DNA Constanța Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, menținut sub control judiciar


 
  • Neacșa Petre, fost director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a fost trimis în judecată de procurorii Gabriela Stanciu și Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța.  
 
Neacșa Petre, fost director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, bănuit de comiterea infracțiunii de luare de mită, rămâne sub control judiciar!
 
Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul București.
 
Totuși, instanța a modificat măsura controlului judiciar, în sensul că a înlătură interdicţia ca Neacșa să nu comunice cu următorii martori: Răducan Marius, Cocis Beatrice, Kesler Eden, Alexe Ciprian şi Moise Bogdan Ovidiu.
 
Hotărârea tribunalului poate fi contestată.
 
Neacșa Petre, fost director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a fost trimis în judecată de procurorii Gabriela Stanciu și Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța.  
 
Prezentul dosar este disjuns din cauza în care Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, este cercetat de DNA Constanța pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 

În perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) și Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos" au achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA) și două drage fluviale, inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la un om de afaceri, beneficiar al contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.
 
Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în scopul de a favoriza interesele omului de afaceri: de a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective precum și de a oferi acestuia diverse informații legate de proiectele de achiziții.

 
În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de suportul tehnic al Direcției Generale Anticorupție și de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
 
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește  și
 
Referat propunere de arestare DNA Constanța
Unde ar fi primit mită Bogdan Dumitrașcu, adjunctul APIA (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un inculpat din dosarul care a cutremurat Ministerul Transporturilor a recunoscut tot la DNA Constanța

30 Apr 2022 1761

Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, trimis în judecată de DNA Constanța. Pronunțarea amânată

15 Jan 2022 1055

DNA Constanța acuză - nave de salvare achiziționare cu fraudarea legislației! Cine a fost trimis în judecată și când va avea loc primul termen

04 Jan 2022 1418

Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, deferit instanței de DNA Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul șefului de la ARSVOM

24 Dec 2021 1355

Dosar sprijinit de Direcția Operațiuni Speciale! DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor!

23 Dec 2021 1246

Au scăpat de arestul la domiciliu Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, și Daniel Manole, fostul șef al ARSVOM, sub control judiciar

23 Aug 2021 2088

Modificări la Complexul Marea Neagră, din Mamaia. Primăria a eliberat un document important

17 Aug 2021 1076

Decizie definitivă pentru Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, și Daniel Manole, fostul șef al ARSVOM

06 Aug 2021 2647

Cercetat de DNA Constanța pentru luare de mită Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, contestă arestul la domiciliu

02 Aug 2021 1373

Fostul șef al Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, în arest la domiciliu

29 Jul 2021 1173

DNA vrea ca Daniel Manole, fostul șef ARSVOM, să rămână în arest la domiciliu. Pronunțare amânată

27 Jul 2021 1713

Tribunalul Constanța îi permite lui Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, să părăsească arestul la domiciliu. Condiții

27 Jul 2021 1132

Petre Neacșa și Daniel Manole Șeful DNA Constanța cere ca doi directori din Ministerul Transporturilor să rămână în arest la domiciliu

23 Jul 2021 1713

Exclusiv! Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat la Constanța, va fi pus în libertate

14 Jul 2021 2082

Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, rămâne în arest la domiciliu

14 Jul 2021 1908