Adrian Brișcan, procuror pensionat, a murit la doar 52 de ani. A devenit cunoscut după ce și-a denunțat șeful la DNA


Sursa foto: Pexels


 
  • Adrian Brișcan, un fost procuror pensionat în 2021, a decedat duminică la vârsta de 52 de ani, după ce i s-a făcut rău la domiciliul său din Oradea. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, acesta nu a putut fi resuscitat, potrivit știripesurse.ro.

Tragicul incident s-a petrecut duminică dimineață, când lui Adrian Brișcan i s-a făcut rău, având dificultăți de respirație. Membrii familiei, îngrijorați, au sunat prompt la serviciile de urgență, la ora 10:20, solicitând asistență de urgență. Mai multe echipaje medicale, printre care Ambulanța Bihor și SMURD Bihor, s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a acorda ajutor medical.

La sosirea lor, a fost evident că starea lui Brișcan se deteriorase semnificativ, iar personalul medical a solicitat imediat intervenția SMURD, o unitate specializată în intervenții de urgență. În ciuda eforturilor de a-l resuscita timp de mai bine de o oră, echipele de salvare nu au reușit să îl resusciteze, declarându-l în cele din urmă decedat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța, a declarat că nu există suspiciuni privind alte infracțiuni în legătură cu acest caz.

Și-a denunțat șeful de la PT Bihor

Adrian Brișcan, originar din Oradea, și-a început cariera judiciară în 1998, când a fost numit procuror la Parchetul Oradea prin decret prezidențial.
În 2010, Adrian Brișcan a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde a continuat să activeze până la pensionarea sa în 2021, la vârsta de 50 de ani.

De numele lui Brișcan se leagă și controversatul caz al fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa. Brișcan și-a denunțat șeful pentru că i-ar fi distrus un rechizitoriu. Popa a fost achitat la Curtea de Apel Timișoara, însă ÎCCJ a dispus în cele din urmă o condamnare de 6 ani.

Adrian Brișcan era căsătorit și avea un copil.

 
Citește și
Interpreta Victoriţa Cică a murit la 50 de ani

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul magistrat Adina Florea, noul director executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României

31 Oct 2023 1571

Plecări masive din sistem Foști magistrați din Constanța, în căutarea dreptății, în instanță!

06 Jan 2023 2656

Cu unanimitate! Fost procuror Anticorupție din Constanța, pensionat la cerere. A intrat în sute de dosare

22 Feb 2022 2129

Decrete semnate de Iohannis Numire pe post cheie la DNA. Un judecător militar cu grad de general de brigadă s-a pensionat

04 Jul 2019 3630

Mariana Pelelungă, președintele Judecătoriei Hârșova, s-a pensionat. Decretul, semnat de președintele României

10 Aug 2018 2773

Decrete semnate de Klaus Iohannis Patru procurori militari, un judecător militar, și câte un procuror de la DNA, DIICOT și DIJ s-au pensionat

09 Oct 2017 5849

Decrete semnate de președintele României. Doi procurori militari, un judecător militar și câte un procuror de la DNA și DIICOT s-au pensionat

04 Oct 2017 7020