„Alături de tine pentru alegerea meseriei“, acțiune organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea


Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea



 
  • Joi, 7 martie 2024, administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat la cea de a treia ediție a acțiunii „Alături de tine pentru alegerea meseriei“, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea pentru a marca Ziua Națională a Meseriilor.
 
Activitatea a avut ca principal scop promovarea învățământului profesional și dual, respectiv informarea elevilor din clasa a VIII-a asupra oportunităților pe care le oferă unitățile de învățământ profesional și tehnic din județ, pentru a-și putea alege parcursul educațional care să le asigure împlinire profesională și socială.
 

„Vin la această întâlnire după ce am participat la festivitatea de premiere a concursului dedicat Zilei Mamei. Am întâlnit copii foarte talentați și mi-am dat seama că județul nostru, deși din ce în ce mai slab populat, este un județ plin de copii frumoși și talentați. Le-am spus să continue tot așa pentru că ei ne vor plăti nouă pensiile. La fel veți face și voi. Meseria pe care o veți alege va conta pentru voi dar va conta și pentru noi. Într-adevăr, este o perioadă de mari provocări pentru voi. Meseriile pe care noi le aveam acum 30-40 de ani încep să se perimeze. Inteligența artificială, robotica câștigă din ce în ce mai mult teren, tot mai multe joburi sunt înlocuite de roboți și, sincer, nici eu nu mai știu ce să-i spun copilului meu, spre ce meserie să se îndrepte, pentru că, deocamdată, este foarte neclar care vor fi meseriile viitorului.
Noi încercăm, din puținul pe care îl avem, să-i învățăm pe copii să profeseze. Într-adevăr, meseria este brățară de aur și acest lucru se vede din ce în ce mai mult în municipiul și județul nostru. Vedeți ce căutare au acum meseriile de sudor, lăcătuș în construcții navale. Când au plecat din Șantierul Naval vreo 800 de persoane, s-a simțit foarte mult lipsa acestora pe piața de muncă din județul nostru. Tot timpul îi auziți pe părinți cum întreabă: nu știi și tu un meșter bun? Sunt joburi care acum sunt foarte bine plătite. Toți tind să plece în afara țării sau să-și continue studiile la București. Cei care rămâneți aici să nu vă considerați păgubiți sau ghinioniști, pentru că, și în Tulcea, știind o meserie bună, poți să profesezi în acel domeniu și poți să îți asiguri un stil de viață foarte bun.... Vă doresc mult succes și cât mai mulți dintre voi să rămâneți în Tulcea“, a declarat cu acest prilej administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Citește și
Bugetarea participativă, demarată la Consiliul Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biblioteca Județeană Panait Cerna din Tulcea sărbătorește 40 de ani de existență (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 391

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 494

„Ziua Porților Deschise”, la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea

23 Apr 2024 610

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 929

Doliu în lumea artistică din Tulcea. Un important coregraf a decedat

11 Apr 2024 530

Ziua Internațională a Rromilor, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea

08 Apr 2024 389

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 440

Participare activă în Tulcea. Cetățenii sunt invitați să-și propună și să voteze proiectele de interes județean

25 Mar 2024 472

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, candidează pentru un nou mandat

23 Mar 2024 643

Licitații Tulcea Mega Edil SRL, peste 16,07 milioane de euro de la Consiliul Județean Tulcea, prin licitație deschisă! Va întreține drumurile din Est și Vest (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 611

A XIII-a ediție a concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol“, organizat de Colegiul Național „Spiru Haret“ Tulcea

16 Mar 2024 523

Bugetarea participativă, demarată la Consiliul Județean Tulcea

19 Feb 2024 490

Prețul a crescut cu 10% Modificări în cadrul contractului ce prevede lucrări de eficientizare energetică a Spitalului Județean Tulcea (DOCUMENT)

15 Feb 2024 771

Județul Tulcea, prezent cu un stand dedicat la Târgul Național de Turism al României, ediția de primăvară

15 Feb 2024 589

Valoarea contractului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, majorată cu 10% (DOCUMENT)

07 Feb 2024 933