Ambasadorul Turciei în România, în vizită la Primăria Constanța. Ce subiecte au fost discutate

Sursa foto: Primăria ConstanțaPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Excelenței Sale Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, aflat la început de mandat diplomatic în țara noastră. Excelența Sa Ambasador Altan a fost însoțit de către Emre Yurdakul, Consul General al Turciei la Constanța, Ayça Doluküp, Consul în cadrul Ambasadei și Selma Mutalɪp, interpret al Consulatului General.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, primarul Vergil Chițac și-a exprimat regretul pentru evenimentele tragice care au avut loc în Turcia la începutul lunii februarie a.c. și a transmis oaspeților sincere condoleanțe pentru numeroasele victime ale cutremurelor de pământ.

„Totodată, au fost trecute în revistă oportunitățile de cooperare în plan local în multiple domenii de interes comun, precum turismul și investițiile străine, la Constanța fiind nevoie de un mare investitor strategic extern.

În cadrul întâlnirii, primarul municipiului a apreciat că la Constanța comunitatea turco-tătară reprezintă un model de conviețuire inter-etnică, fiind extrem de implicată în viața culturală și economică a orașului.

De asemenea, primarul a menționat relațiile foarte bune pe care municipiul Constanța le are cu orașele înfrățite din Turcia, respectiv Istanbul, Izmir, Eskișehir Tepebasi și Silivri, precum și cele mai recente interacțiuni cu acestea.

Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan a apreciat în mod deosebit modul în care România, Dobrogea și Constanța au răspuns solicitărilor de sprijin după producerea cutremurelor din Turcia. Comunitatea turco-tătară reprezintă o bogăție culturală comună și apreciază în mod deosebit libertatea de exprimare a acesteia“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


De asemenea, Ambasadorul a propus să fie demarate demersuri comune pentru a înființa linii maritime directe Constanța-Istanbul, asfel încât să fie încurajat schimbul de turiști din cele două orașe partenere și pe această cale.

La finalul întrevederii s-a convenit că există deschidere foarte mare de continuare a cooperării între Primăria Municipiului Constanța și Ambasada Republicii Turcia în România, respectiv Consulatul General de la Constanța, astfel încât în perioada următoare vor fi demarate proiecte comune.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autorizație de construire pentru ABADL! Este vizată o investiție în zona Portului Tomis din Constanța

07 Dec 2023 374

Expert Proiect 2002 SRL revine în clientela Primăriei Constanța și va proiecta un pasaj rutier la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

07 Dec 2023 339

Comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a depus cerere de finanțare aferentă proiectului „Sistem fotovoltaic pentru consum propriu de energie, comuna Mihail Kogălniceanu, Județul Constanța”

07 Dec 2023 709

Știri Constanța Anunț de ultim moment despre înființarea unui centru integrat de colectare separată prin aport voluntar în municipiul Constanța

07 Dec 2023 375

Știri Constanța ​Lucrări de modernizare la intersecția străzii Pandurului cu Șoseaua Mangaliei. Semaforizare întreruptă

07 Dec 2023 420

Licitații Constanța Reabilitare energetică la Liceul Tehnologic Crucea. Ce firme au câștigat contractul (DOCUMENT)

06 Dec 2023 561

Aurora Cazacu are undă verde Autorizație de construire pentru un bloc de 8 etaje, în Mamaia

06 Dec 2023 715

Societatea Getnic Construct Serv SRL și Primăria Municipiului Medgidia, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

06 Dec 2023 847

Știri Constanța Polițiștii locali sancționează neregulile în trafic. Atenție unde staționați cu mașina!

06 Dec 2023 453

Achiziţia mobilierului urban inteligent din municipiul Medgidia, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

05 Dec 2023 952

Achiziții publice Reamenajarea spațiului din zona Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ scoasă la licitație de Primăria Constanța

05 Dec 2023 601

Imobil de patru etaje pe strada Budapesta din Constanța. Cine dorește să edifice?

05 Dec 2023 672

Știri Constanța Unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase de care nu mai au nevoie, săptămâna aceasta

05 Dec 2023 479

Primăria Constanța, în proces cu fostul consilier local George Andrei Popescu! S-a stabilit data apelului

04 Dec 2023 597

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 858