Anunțul ambasadoarei Laurence Auer Franţa va face mereu parte dintre statele care susţin intrarea României în Schengen

Franţa va face "mereu parte" dintre statele care susţin aderarea României la spaţiul Schengen, a declarat ambasadoarea Laurence Auer, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Franţa, în timpul Preşedinţiei franceze a Uniunii Europene, a făcut să avanseze dosarul Schengen. Am revizuit regulile de evaluare, precum şi Codul Frontierelor, regulamentul EURODAC, în ideea că acest lucru va garanta pentru toate statele membre consolidarea şi eficacitatea sistemului Schengen. Pentru noi, a fost de asemenea un element pozitiv, menit să permită extinderea sistemului Schengen în trei state: Croaţia, Bulgaria şi România. Este o susţinere pe care am acordat-o statului român în ultimele luni şi care a fost exprimată şi de preşedintele Macron. El va fi prezent la Consiliul European de miercuri, joi şi vineri", a precizat Laurence Auer.


Ea a menţionat că 26 de ţări au sprijinit România în vederea intrării în spaţiul Schengen, iar dintre acestea "face şi va face mereu parte" şi Franţa. Potrivit acesteia, consolidarea Schengen este în continuare posibilă, datorită demersurilor făcute în timpul Preşedinţiei franceze., scrie Agerpres.ro. 

"Am ameliorat considerabil întregul sistem legat de azil şi migraţie, deoarece considerăm că România asigură o misiune de protecţie a frontierei externe a Uniunii şi că este în interesul colectiv al UE ca această frontieră să fie asigurată prin mijloacele Schengen, printre care Frontex", a declarat ambasadoarei Franţei la Bucureşti.


În prezent, potrivit ei, autorităţile române gestionează "perfect" frontierele externe.

"Sunt două motive pentru susţinerea acordată de Franţa în vederea aderării României în spaţiului Schengen. Este vorba de o susţinere politică, exprimată de preşedintele francez, Emmanuel Macron, în iunie. Este şi o susţinere tehnică, pentru că am consolidat Schengen şi pentru că, în timpul crizei, unitatea şi gestionarea frontierelor sunt elemente ale coeziunii europene, pe care vrem să le vedem. Vrem România în sistemul Schengen, aşa cum îşi doreşte şi ea", a spus aceasta.


Laurence Auer a reamintit că în luna martie ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a fost prezent în România, pentru a se asigura că sistemul Schengen funcţionează, atunci când la frontiere există un aflux mare de persoane.

"Acum s-au deschis două puncte de trecere a frontierei şi mulţumim autorităţilor române pentru acest lucru. Vom continua să depunem toate eforturile pentru aderarea României la spaţiul Schengen", a mai precizat ea. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

1 Mai O lună de la aderarea României la spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime

01 May 2024 373

18 cetăţeni străini cu nereguli au fost depistaţi pe aeroporturi în ultima săptămână

20 Apr 2024 429

Biroul pentru ImigrăriÎn contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost implementat un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate (eDAC)

17 Apr 2024 354

Poliția de Frontieră Peste 33.000 de persoane verificate în aplicația eDAC în ultima săptămână

14 Apr 2024 420

Staff-ul CERONAV, în Austria, prezent la un eveniment ce vizează Schengen

13 Apr 2024 493

Marcel Ciolacu se arată optimist despre intrarea totală în Schengen, după întâlnirea cu Olaf Scholz

06 Apr 2024 489

Tulcea Aplicația eDAC, folosită de polițiști pentru verificarea documentelor de identitate

01 Apr 2024 503

Grecia salută includerea parţială a Bulgariei şi României în zona Schengen

31 Mar 2024 537

În contextul aderării României la Schengen Este operațional un nou sistem de verificare a documentelor de identitate - eDAC (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2024 597

MAE salută aderarea României la spațiul Schengen prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime

31 Mar 2024 442

Cătălin Predoiu „ Decizia de extindere cu frontierele terestre va fi politică, dar sunt convins că procesul este ireversibil”

31 Mar 2024 411

Comisia Europeană Bulgaria și România intră în spațiul Schengen! Controalele la frontierele aeriene și maritime interne vor fi eliminate

30 Mar 2024 551

România intră în Schengen cu frontierele aeriene și maritime

30 Mar 2024 504

IJJ Constanța Începând cu 01 aprilie 2024, noi modalități de verificare a documentelor de identitate

29 Mar 2024 947

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 718