Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.
 
În fapt, la data de 26.05.2022 (anul trecut) membrii unei grupări infracționale organizate  formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin  Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).
 
Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei  livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor .


 În urma cooperării judiciare  au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care au preluat  și deținut transportul supravegheat , aceștia fiind   reținuți și  ulterior arestați preventiv,

 Din cercetările efectuate  a rezultat că inculpații au fost coordonați de  un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.

În cursul acestei zile , cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cât primea șoferul unui tir pentru un transport
Detalii exclusive din dosarul drogurilor de peste 71 de milioane de euro descoperite în Portul Constanța! (DOCUMENT + VIDEO) 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Cătălin Predoiu îi felicită pe polițiștii care au depistat peste 5 milioane de comprimate cu droguri în Portul Constanța

12 Feb 2024 437

Experiment în Portul ConstanțaSindicaliștii Europol au vrut să arate cât de ușor se poate face o tranzacție cu droguri

21 Dec 2023 2326

Cât primea șoferul unui tir pentru un transport Detalii exclusive din dosarul drogurilor de peste 71 de milioane de euro descoperite în Portul Constanța! (DOCUMENT + VIDEO)

03 Dec 2021 3866

Droguri de peste 71 de milioane de euro descoperite în Portul Constanța! Cum acționau inculpații. Urmează primul termen în instanță (video)

12 Nov 2021 2221

Dobrogea - raiul tranzitului de droguri! Cele mai impresionante capturi de narcotice din Constanța și Tulcea

24 May 2021 2685

Noi detalii din ancheta care a dus la captura-record de heroină din Iran. O decizie luată la Constanța a dus spre succes

23 May 2021 2132

Constanța Tineri, prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene asupra lor

01 Feb 2021 2520

Flagrant! Trafic de droguri în Portul Turistic Tomis. Mascaţii au găsit pe jos mii de euro

15 Nov 2018 2384

Flagrant în Portul Tomis. Cetăţean ceh, arestat preventiv şi menţinut în spatele gratiilor

27 Jul 2018 2012

Percheziţii DIICOT Ruta drogurilor de mare risc trece prin Bulgaria-Port-Constanţa-Eforie (galerie foto)

15 Jun 2017 3200

Ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină prin port Un om de afaceri din Constanţa, liber după 19 luni de arest

17 Sep 2015 3673

Captură de zile mari în Portul Agigea Aproape 3,6 milioane de comprimate ecstasy trebuiau să ajungă în Olanda (galerie foto)

03 Jul 2015 1901

Peste o tonă de pre-precursori de droguri sintetice confiscate în Portul Agigea

02 Jul 2015 2267

Droguri de milioane de euro prin Portul Constanţa Khochaiche şi Akra, aproape liberi (documente)

19 Jun 2015 2604

Drog nou pe piaţa europeană, introdus prin Portul Constanţa Zeci de kilograme de khat, descoperite de poliţiştii constănţeni (galerie foto)

15 Jun 2015 1806