Arad Familia Regală a reluat tradiţia primirii colindătorilor la Castelul Săvârşin, după un an de pauză



Familia Regală a reluat tradiţia primirii colindătorilor la Castelul Săvârşin, unde îşi petrece sărbătorile de iarnă, după ce anul trecut nu s-a putut respecta obiceiul din cauza pandemiei şi a măsurilor de distanţare.


Vineri, 24 decembrie, la Castelul Săvârşin au fost primiţi dubaşii din localitate, dar şi zeci de localnici, care i-au colindat pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi pe Principele Radu. Au fost în jur de o sută de persoane, mai puţine decât în anii de dinaintea pandemiei, când erau primiţi câteva zile la rând colindători din toate colţurile ţării. De această dată, s-a decis să fie primiţi colindători locali, fiind păstrate măsurile de distanţare.
 

"Ca în fiecare an, suntem din nou alături de comunitate. E adevărat, într-un cadru mai restrâns, pentru că e multă suferinţă. Fiecare sărbătoare ilustrează momentul respectiv, dar acesta nu a fost un an grozav.

Vrem să respectăm sentimentele oamenilor şi sunt lucruri pe care le facem în fiecare an. Majestatea Sa a vrut mult ca pachetele pentru oamenii cu situaţii precare să ajungă la ei, pe urmă cadourile pentru colaboratorii noştri din Bucureşti şi de aici.

Dubaşii, evident, închid seria vizitelor publice la castel. Din păcate, anul acesta mulţi colindători din oraşe, precum Cluj, Chişinău, Craiova sau Satu Mare, nu au putut veni, dar sperăm că anul viitor să fie mai bine", le-a spus jurnaliştilor Principele Radu.



Conform obiceiului, Familia Regală a dus pachete cu cadouri celor mai nevoiaşi localnici, fiind distribuite aproximativ 300 de pachete. Vineri, Principele Radu a participat la această acţiune, transmite AGERPRES.


Tradiţia datează din anii 1940, când Regina Elena şi Regele Mihai petreceau sfârşitul de an la Săvârşin. Obiceiul a fost continuat de Regele Mihai şi de Regina Ana între anii 2001 şi 2014.



Sursă foto: Facebook.com/ Familia Regala a Romaniei

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

26 Apr 2024 218

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară! Situația pe Autostrada A2 București-Constanța

26 Apr 2024 335

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 444

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 730

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară! Situația pe A 2 București-Constanța

20 Apr 2024 400

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 556

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 561

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 873

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 535

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 444

CSM Constanța judo Vlad Topală, medaliat la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 630

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 815

Rafila, anunț despre vaccinarea copiilor. „Sper ca oamenii să înţeleagă“

12 Apr 2024 561

DGAArad-Un bărbat care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant

12 Apr 2024 263

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Bianca Mei-Roșu a câștigat faza națională a ONSS 2024 la tenis de masă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 592